Gelderse driebandenderby eindigt onbeslist

De Gelderse driebandenwedstrijd tussen A1 Biljarts en BC Bousema uit Lochem is in Apeldoorn in een puntendeling geëindigd. Halverwege was de wedstrijd met 2-2 ook in evenwicht. Frans van Schaik (foto) speelde tegen Kay de Zwart een prima partij en won deze probleemloos in 24 beurten en een moyenne van 1.666 met 20-40. Op de andere tafel verloor Sander Jonen echter kansloos van Addy Wienk in 42 beurten met 40-25.

In het tweede deel van de wedstrijd begon Wesley de Jaeger net als in de andere twee partijen prima. Halverwege had de Belg tegen de Fransman Richard Bitalis na 14 beurten een 8-21 voorsprong, maar toen Bitalis tweemaal een serie van zeven caramboles had gescoord en op een 27-22 voorsprong kwam, was het gebeurd met de Belg. Hij verloor zijn partij in 41 beurten met 40-30.

Op de andere tafel was kopman Gokhan Salman duidelijk beter dan Martien van der Spoel. Zonder echt in de problemen te zijn geweest won de Turk met 28-40 in 29 beurten en bezorgde zo zijn team een meer dan verdiend punt.

“Inderdaad. Er had voor ons met dit verzwakt kwartet ongetwijfeld meer ingezeten wanneer Wesley de Jaeger zijn partij tot een goed einde had kunnen brengen. Het is gewoon mysterieus dat hij steeds in het tweede deel van zijn partij de lijn niet kan vasthouden waardoor hij steeds aan het kortste eind trekt. Desondanks ben ik blij met dit punt”, aldus captain Ronny Hazewinkel die met kunst en vliegwerk wegens afzeggingen en andere verplichtingen, vier mensen aan de tafels kon krijgen.

Foto: Jaap Gönning

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer