HCR Prinsen pakt zowel zaterdag als zondag de volle winst

HCR Prinsen heeft aan de “dubbel” dit weekend vier punten overgehouden. Zaterdag wonnen de driebandenspelers van captain Dinand Prinsen thuis met 5-3 van Aardexpress en zondag, in de Gelderse derby tegen A1 Biljarts in Apeldoorn, werd het 2-6 voor zijn team.

“Ondanks dat Aardexpress laatste staat hadden met name Anno de Kleine en Dick Jaspers toch de nodige moeite met hun tegenstanders. Anno speelde tegen Rudy de Laet remise in 34 beurten en Dick moest zelfs tegen Ronny Lindemann een 31-40 nederlaag incasseren. Halverwege gingen beide spelers nog gelijk op maar daarna was het Lindemann die een lichte voorsprong nam en die niet meer uit handen gaf. Na 28 beurten ging de winst naar de Duitser”, aldus Prinsen.

“Jelle Pijl en Raymund Swertz daarentegen bezorgden ons alsnog de twee partijpunten. Jelle had geen enkele moeite met Paul Bruijstens en kon na 24 beurten, bij de stand 40-23, de keu weer opbergen. Raymund had geen geluk met sommige ballen waardoor de partij tegen Nickey van Venrooy aardig in evenwicht bleef. Na 39 beurten trok hij echter met 40-35 meer dan verdiend aan het langste eind”.

Een dag later deed HCR Prinsen het nog iets beter. Alleen Jelle Pijl moest zijn partij gewonnen geven tegen Addy Wienk. Halverwege stond de Hengeloër nog op een 17-20 voorsprong, maar het was toch Wienk die na 36 beurten met 40-30 de partij over de streep trok. Op de andere tafel zorgde Anno de Kleine voor een gelijke stand halverwege met een solide 22-40 overwinning op Kay de Zwart in 22 beurten. Het karwei in Apeldoorn werd daarna afgemaakt door Eddy Leppens en Dick Jaspers. De Belg won in 28 beurten van Martien van der Spoel met 35-40.

“Bij de stand 13-33 na 15 beurten stokte de machine bij de Belg en kwam Van der Spoel nog terug tot 33-36, maar een serie van vier bracht alsnog de winst voor ons. Jaspers had geen enkele moeite met de Duitser Christian Rudolph. De kersverse wereldkampioen nam revanche op de zaterdag geleden nederlaag tegen Lindemann en won gedecideerd met 22-40 in 15 beurten met onder andere een serie van 14 caramboles”,aldus Jelle Pijl (foto) die deze dag de honneurs van de afwezige Prinsen waarnam. Over zijn eigen verlies wil hij liever niet praten. “Volkomen aan mijzelf te wijten en zo snel mogelijk vergeten”.

Foto: Jaap Gönning

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer