HCR Prinsen speler Dick Jaspers voor vierde maal wereldkampioen

Dick Jaspers stak in een glanzende vorm deze week. Maar om zijn felbegeerde vierde wereldtitel te veroveren moest de kopman van het Haarlose HCR Prinsen niettemin diep gaan. In de finale tegen Jérémy Bury, die na een tijd van zwakke resultaten zijn comeback op het hoogste podium beleefde, was de Fransman al uit: 40-36.  Maar in de gelijkmakende beurt maakte Jaspers de benodigde vier punten, waaronder twee verre van gemakkelijke. In de daarop volgende extension maakte Bury er vervolgens twee, en Jaspers drie en dat was genoeg voor zijn vier de WK titel.

De vreugde in Caïro was ongekend. Bij Dick Jaspers zelf, omdat hij met de toegenomen concurrentie in het internationale driebanden niet automatisch één van de topfavorieten is. Maar zeker ook bij het Nederlandse driebanden als geheel. In twee weken tijd wist Nederland zowel bij de dames (Therese Klompenhouwer) als bij de heren (Dick Jaspers) wereldgoud te halen. Een ongekende luxe voor een biljartland dat zich moet meten tegen steeds sterker en steeds internationaler wordende concurrentie.

Wat was dit WK een gevecht voor Jaspers. Nog niet zozeer in de poulefase: die doorliep Jaspers met het grootste gemak, met veruit het hoogste moyenne van alle deelnemers. Maar zowel in de kwartfinale (tegen Ruben Legazpi) als halve finale (tegen Semih Sayginer) stond Jaspers diep in de partijen nog op achterstand. In beide gevallen was een geweldig eindschot benodigd voor de winst.

Foto’s en bron: KNBB

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer