Heracles Almelo niet verder in de beker

Het is Heracles Almelo niet gelukt de volgende ronde van de KNVB beker te halen. In eigen huis verloor de nummer vier van de ranglijst na een 0-1 ruststand met 0-2 van de nummer vijf die wel op een vijf punten achterstand staat. De thuisclub, die begon met Kuwas en Vermeij in de basis en Brouwer in het doel, liep eigenlijk vanaf het begin achter de feiten aan ondanks mogelijkheden voor Kuwas en Peterson. Toch kwam Vitesse pas vijf minuten voor rust op voorsprong door een mooi afstandsschot van Ödegaard (foto).

Ook in de tweede helft had Vitesse duidelijk het betere van het spel. Zo schoot na een uur spelen oud Heracles speler Linssen tegen de onderkant van de lat en een kwartier voor tijd had Darfalou de 0-2 op de schoen, maar alleen voor Brouwer miste hij. Twee minuten v oor tijd besliste Buitink op aangeven van Linssen (foto onder) de wedstrijd definitief en was het beker avontuur voor Heracles Almelo voorbij.

Er werd nog meer gebekerd deze avond. Geplaatst hebben zich Willem II, 5-0 winst op Spakenburg, FC Utrecht versloeg ASWH met 5-1, AZ won thuis met 2-0 van Venlo en Heerenveen plaatste zich, ondanks een 1-0 achterstand, door uit met 1-3 van Groene Ster te winnen. De grootste verrassing kam uit Emmen waar de plaatselijke FC met 1-3 onderuit ging tegen ODIN’59.Ajax had geen enkele moeite om zich ten koste van GA Eagles te plaatsen. In de Johan Cruijff Arena werd het 3-0.

Foto’s archief: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer