Heren Het Ravijn geven visitekaartje af in de wedstrijd tegen Polar Bears

De heren van Het Ravijn hebben zaterdagavond laten zien een goede wedstrijd neer te kunnen zetten tegen een gerenommeerde topploeg. Het Edese Polar Bears werd in het eigen Ravijnbad met 9-6 verslagen. Met deze overwinning verschafte de ploeg van trainer–coach Marc van Groen zich een plekje in het linker rijtje van de heren Eredivisiecompetitie. Met 7 punten uit 4 competitiewedstrijden is de vijfde plek in ieder geval voor een week een feit.

De Nijverdallers speelden verdedigend een zeer solide wedstrijd, waarin vooral een rol was weggelegd voor keeper Job van As, die de aan zijn hand geblesseerde Brent Hofmeijer al vanaf het begin van de competitie vervangt. Van As hield het doel nagenoeg gesloten voor de Beren van trainer-coach Jan Bram van Luit. Door de weinig tegengoals werd de overwinning binnengehaald. Voor aanvang van de wedstrijd werd afscheid genomen van Rob Gottemaker (foto archief), die een punt achter zijn carrière heeft gezet. Niemand minder dan zijn broer Lars richtte als aanvoerder het woord tot hem. Rob bedankt voor je jarenlange inzet voor de club.

De waterpolodames van Het Ravijn hebben het afgelopen weekend ook van zich doen spreken. Zij wisten als poulewinnaar in de KNZB bekercompetitie definitief de kwartfinale van de KNZB beker te bereiken, door in twee wedstrijden de Zoetermeerse eerste klasser WZC SG te verslaan. Zaterdag 27 oktober werd het in Zoetermeer maar liefst 33-2 voor de ploeg van trainer-coach Jan Mensink. Zondag 28 oktober kreeg de Nijverdalse oefenmeester een passend verjaardagscadeau: Hij zag zijn 60ste verjaardag opgesierd met nog eens een klinkende overwinning: In het eigen Ravijnbad werd het 32-2 voor de Nijverdallers.

Zaterdag 3 november begint het Mensink collectief aan de competitie in de Eredivisie waterpolo. Dat doen ze thuis tegen het Barendrechtse ZPB. De wedstrijd staat gepland om 19:00 uur. Ook de Nijverdalse heren spelen tegen de Barendrechters. Deze wedstrijd gaat om 20:30 uur van start. Kom onze teams aanmoedigen! Dan ziet u waterpolo op topniveau!

Statistieken Dames:

Zaterdag 27 oktober 2018 Zoetermeer:

WZC SG_ Het Ravijn: 2-33

Periodestanden; 0-10, 1-7, 1-8, 2-8. Doelpunten: 4x Lisanne Zonder, 4x Charlotte Mensink, 5x Tessa Stutterheim, 3x Yasemin Smit, 4x Sophie Veldhuis, 3x Noa Donker, 6x Lieke Klaassen (foto), 3x Laura Boerdam, 1x Nienke Bouwmeester.

Zondag 28 oktober Het Ravijn Nijverdal:

Het Ravijn – WZC SG: 32-2. Periodestanden: 9-1, 7-0, 7-0 en 9-1. Doelpunten Het Ravijn : Lieke Klaassen 5x, Tessa Stutterheim 4x, Noa de Vries 5x, Charlotte Mensink 4x, Yasemin Smit 3x, Nienke Bouwmeester 2x, Sophie Veldhuis 1x, Lisanne Zonder 3x, Laura Boerdam 4x, Noa Donker 1x. Doelpunten WZC SG: Nienke van Veen 1x, Ebelien Helmstrijd 1x.

Zaterdag 27 oktober Nijverdal:

Heren Het Ravijn–Polar Bears 9-6. Periodestanden: 1-0, 3-1, 3-2 en 2-3. Doelpunten Het Ravijn: Sander Veltkamp 3x, Merlijn Boom 3x, Laurens Jan Schothans 2x, Lars Gottemaker 1x. Doelpunten Polar Bears: Tom de Weerd 3x, Ruud van der Horst 2x.

Foto’s archief: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer