Heren Het Ravijn spelen gelijk; dames spelen gelijk en winnen voor de beker

De waterpolo eredivisieteams van Het Ravijn hebben het afgelopen weekend weer gespeeld en toch wel aansprekende resultaten behaald. De eerste herenselectie van Het Ravijn speelde de eerste thuiswedstrijd van het prille waterpoloseizoen. Na het 15-11 verlies van vorige week tegen ZVL Tetteroo, werd zaterdagavond het eerste punt in dit seizoen behaald met de thuiswedstrijd tegen ZV De Zaan. Het werd 6-6. Een teleurstellende uitslag voor de ploeg van Marc van Groen. Zaterdag 13 oktober kunnen de heren laten zien dat ze tot meer in staat zijn. Om 17:00 uur speelt Heren 1 in Rotterdam tegen de heren van SVH. Een wedstrijd die normaal gesproken gewonnen moet kunnen worden.

Voor de waterpolodames van Het Ravijn begint de eredivisiecompetitie pas op 3 november. In de maand oktober houden zij zich bezig met een competitie opzet voor de KNZB beker. In dat kader stonden er afgelopen weekend twee wedstrijden tegen het Utrechtse UZSC op het programma. Zaterdag werd in Utrecht begonnen en die wedstrijd eindigde in een 9-9 gelijke stand. Zondag kwamen de Utrechters naar Nijverdal, waar de wedstrijd eindigde in een 14-6 overwinning.

Zaterdag 13 oktober spelen de waterpolodames om 19:30 uur thuis tegen SG Waterpolo Den Haag. Een dag later wordt in het Hofbad van Den Haag de return gespeeld. Deze wedstrijd staat gepland om 15:45 uur.

Statistieken Heren:

Het Ravijn 1- ZV De Zaan 1: 6-6

Periodestanden: 1-2, 3-3, 1-1 en 1-1. Doelpunten Het Ravijn: Sander Veltkamp 3x, Yoran Loos 2x en Lars Gottemaker (foto) 1x. Doelpunten ZV De Zaan: Jesper Aantjes 2x, Torben Vlegels 2x, Erno Snoek 1x en Luca Jovanovic 1x.

Statistieken Dames:

Zaterdag 6 oktober 2018 Utrecht:

UZSC 1- Het Ravijn: 9-9

Periodestanden: 2-5, 1-1, 2-2 en 4-1. Doelpunten Het Ravijn:  Yasemin Smit 3x, Lot Stertefeld 3x, Nienke Bouwmeester, Tessa Stutterheim, Lieke Klaassen.

Zondag 7 oktober 2018 Nijverdal:

Het Ravijn – UZSC: 14-6

Periodestanden: 3-0, 4-1, 5-2 en 2-1. Doelpunten Het Ravijn: Charlotte Mensink 3x, Lieke Klaassen 3x, Yasemin Smit 3x, Nienke Bouwmeester 2x, Tessa Stutterheim, Lisanne Zonder en Marieke Heerdink allen 1x. Doelpunten UZSC: Nerida Drewes 4x, Dagmar Genee en Cecil Bas beiden 1x.

Foto’s: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer