Ingmar Reinerink: ‘Ik zie geen reden om ooit bij deze mooie club weg te gaan’

Wie is Ingmar Reinerink?

Ik ben Ingmar Reinerink, 27 jaren jong, woonachtig in Geesteren. Ik werk, als mede-eigenaar, binnen het familiebedrijf Reinerinks vis.

Wat is je favoriete positie bij STEVO? Waarom?

Mijn favoriete positie is rechter centrale verdediger. Dit vanwege het feit dat mijn sterke punten binnen het voetbal op deze positie het beste tot zijn recht komen. Daarnaast geeft het voldoening om de aanvallers van de tegenpartij uit te schakelen waardoor je als verdediger de “0” houdt en daarmee je team mee van dienst bent.

Wat betekent voetbal voor jou?

Voetbal is voor mij één van de belangrijkste bijzaken in het leven. Je bent er toch drie of vier keer per week mee bezig, spreekt daardoor veel jongens op de club waardoor dit toch een belangrijk onderdeel van je leven wordt.

Hoe leeft voetbal in jouw omgeving?

Voetbal leeft hier zeker in Geesteren. Als ik zie hoeveel publiek bij de thuiswedstrijden en ook (verre) uitwedstrijden ons iedere keer weer komt aanmoedigen en dit afmeet aan andere teams uit onze competitie, dan leeft hier de voetbal toch wel behoorlijk. Daarnaast bij grote wedstrijden, zoals bij kampioenswedstrijden van welk team dan ook van de club, loopt het dorp ook helemaal leeg en kleurt iedereen rood en geel. Dat is super om mee te mogen maken en dat maakt mij ook heel trots op Geesteren en op STEVO.

Hoe lang doe je al aan voetbal? Altijd al bij STEVO?

 Ik voetbal nu al zo’n 20 jaar, altijd al bij Stevo en dat zal waarschijnlijk ook altijd zo blijven. Het is een gezellige club, iedereen gunt elkaar het beste. Ik zie geen reden om ooit bij deze mooie club weg te gaan.

Wat zijn je kwaliteiten met betrekking tot het voetbal?

Met mijn lengte ben ik kopsterk, zowel aanvallend als verdedigend. Daarnaast fysiek sterk in duels en beschik ik over een goede pass en een hard schot.

Kun je in het kort uitleggen hoe een wedstrijd er voor jou uit ziet?

 De hele zondag en eigenlijk ook de zaterdagavond staan in het teken van de wedstrijd. Je houdt namelijk zaterdagavond al rekening met de wedstrijd. Zondags leef je naar de wedstrijd toe, een klein beetje gezonde spanning hoort daarbij. Verder heb ik geen vaste rituelen of ook geen bijgeloof. Eenmaal op de club aangekomen hangt er een ontspannen sfeertje tot het moment dat we naar buiten gaan voor de warming-up. Dan pak je je focus en zorg je dat je fit en geconcentreerd aan de wedstrijd kunt beginnen.

Was het voor jou een sport voor ontspanning? Wanneer begon het wedstrijdgebeuren?

In de jeugd begon het wedstrijdgebeuren eigenlijk direct al, je speelt wedstrijden tegen andere teams en die wil je gewoon winnen, al speelde je toen natuurlijk wel wat vrijer dan nu. Over het algemeen zie ik voetbal nog steeds als ontspanning, na een drukke dag is het toch wel even lekker om de knop om te zetten tijdens een potje voetbal. Je hebt natuurlijk ook wel eens dagen dat je er niet zoveel zin in hebt. Maar die dagen komen gelukkig niet zo vaak voor.

Vorig jaar hebben jullie je keurig gehandhaafd in de Eerste Klasse, na een moeizame start van het seizoen. Hoe kijk je hier op terug?

De eerste seizoenshelft was niet goed van ons. We hadden destijds een goede voorbereiding gedraaid en iedereen dacht dat wij dit wel door zouden zetten in de competitie. Wij hadden geloof ik maar 7 punten met de winterstop. In de winterstop is er hard getraind en werd er een duidelijk strijdplan qua opstellingen en tactiek gemaakt. Dit had een positief effect op onze prestaties waardoor wij ons toch wel vrij makkelijk hebben veilig gespeeld en dit ook nog bijna een periodetitel opleverde.

Hoe heeft jullie voorbereiding op dit seizoen eruit gezien?

In de voorbereiding hebben wij veel en hard getraind om fit aan het seizoen te kunnen beginnen. Qua beker-  en oefenwedstrijden hebben wij wel moeizaam gepresteerd. Echter heeft dit lang niet altijd invloed op de prestaties in de competitie, kijk maar naar vorig jaar. Het belangrijkste is dat iedereen topfit aan het seizoen kan beginnen en dat is aardig goed gelukt.

Wat maakt dit STEVO een echt ‘Eerste Klasse’-team?

Ons sterkte punt is dat wij een echt team zijn en elkaar nooit zullen laten vallen. Wij hebben een goed verdedigend blok wat al jaren met elkaar speelt, een topkeeper en daarbij hebben wij voorin een aantal zeer creatieve en gevaarlijke spelers die in iedere wedstrijd veel kansen kunnen creëren. Dit gezamenlijke collectief kan elke tegenstander in deze eerste klasse verslaan.

Dit jaar komen jullie noabers TVC ’28 weer tegen. Zin in de derby?

Ja, dat zijn toch vaak de mooiste wedstrijden van het jaar. Aan de vorige derby hebben wij natuurlijk hele goeie herinneringen overgehouden. Helaas heeft de KNVB de komende derby’s niet zo lekker gepland, midden in de winter.

Voor de inwoners van Geesteren en Tubbergen is de derby toch een speciaal affiche. Voor het team zelf ook neem ik aan? Brengt dat nog extra druk met zich mee?

Tuurlijk is dit voor ons ook een speciaal affiche, bijna onze hele selectie komt uit Geesteren. Dan wil je als Geestenaar natuurlijk altijd winnen van TVC uit Tubbergen. Het is mooi hoe deze derby leeft in de gemeente, er komt immers toch vaak een paar duizend man op af. Vaak gaat dit gepaard met ludieke acties vooraf, wat de druk toch nog een beetje hoger maakt.

Ook wanneer je dan het veld op loopt met zoveel toeschouwers, met al dat vuurwerk, dan geeft je dit natuurlijk wel echt een kick en dan zijn dat toch wel de wedstrijden waar je het voor doet. Tijdens de wedstrijd doe je er natuurlijk alles aan om te winnen en gaat dat gepaard met harde duels enz. maar het mooie van de derby is ook wel dat er na de wedstrijd gezellig met elkaar een biertje gedronken kan worden.

Is handhaving het doel voor komend seizoen? Of zit er meer in?

In eerste instantie is handhaving ons doel, gaandeweg het seizoen zullen we zien of er eventueel nog een periodetitel in het verschiet ligt, zoals vorig jaar bijna het geval was.

Is er een bepaalde wedstrijd die voor jou speciale herinneringen oproept?   

 Ja, maar dat zijn er eigenlijk twee. Als eerste natuurlijk de kampioenswedstrijd. Deze wedstrijd speelden wij moeizaam met 1-1 gelijk tegen het al gedegradeerde DSVD. Je leeft dan al weken naar deze wedstrijd toe, we moesten tot deze wedstrijd iedere wedstrijd winnen. Op het moment dat dan de scheids fluit voor het eindsignaal, wat een ontlading. STEVO werd na 22 jaar eindelijk weer kampioen en als je daar dan onderdeel van bent is dat natuurlijk speciaal. Voor mij persoonlijk nog een extra mooie herinnering dat ik de goal maakte. Het was na de wedstrijd één groot volksfeest in Geesteren, de Dorpstraat werd afgezet, een feest om nooit meer te vergeten.

Daarnaast roept de beslissingswedstrijd tegen TVC ’28 ook speciale herinneringen op. Het kwam erop neer, wie won bleef in de eerste klasse de andere degradeerde naar de tweede klasse. Kortom, een mega beladen derby. Bij deze wedstrijd waren geloof ik zo’n 2000 tot 3000 toeschouwers aanwezig en werd deze wedstrijd gevolgd door RTV OOST. Doordat wij deze wedstrijd met 3-0 wisten te winnen hebben wij ons gehandhaafd ten koste van de grote rivaal.

Wat vind je van deze rubriek op SportinTwente.nl?
Een leuke rubriek, zo kom je nog wat te weten achter de sporters zelf. Daarnaast is het ook interessant dat alle takken van sport in de belangstelling worden gebracht.

Foto’s: Clemens Brughuis

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer