Jolly Jumpers U20 wint in Katwijk van Grasshoppers

Afgelopen vrijdagavond speelde het U20 jeugdteam van Jolly Jumpers, uitkomend in de eredivisie, in Katwijk tegen Grasshoppers. De gasten begonnen de wedstrijd sterk en hadden er veel zin in. Hetzelfde gold echter ook aan de kant van de Grasshoppers, waardoor het eerste kwart gelijk opliep. Aan beide kanten werden mooie aanvallen gespeeld. De eindstand van het eerste kwart was 17-20. Het tweede kwart wilden de Tubbergse meiden hun positieve energie voortzetten en de verdediging goed dichthouden. Dit lukte aardig, maar desondanks wist Grasshoppers de Tubbergse dames bij te benen. Eindstand tweede kwart was 33-38.

De tweede helft begon goed en Jolly Jumper nam al snel een voorsprong van 12 punten door goed samenspel en door veel fast-breaks te lopen. Eindstand derde kwart: 51-62. In het laatste kwart begon de strijd pas echt. Het publiek van Grasshoppers liet goed van zich horen, waardoor de speelsters van Katwijk nog feller werden. Jolly Jumpers liet zich echter niet van de wijs brengen, waardoor er nog steeds mooie scores vielen. Het bleef tot aan de laatste minuut een gevecht, maar het team uit Tubbergen trok de wedstrijd met simpele scores naar zich toe. Eindstand 70-81 in het voordeel van Jolly Jumpers.

Komende zondag 21-10-2018 om 14:15 uur speelt Jolly Jumpers U20 in eigen hal de eerste bekerwedstrijd tegen BC Apollo uit Amsterdam.

Foto’s: Jolly Jumpers/Jan Boerrigter

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer