Meiden Jolly Jumpers U20-1 winnen thuis van WSV Apeldoorn

Zondag speelden de meiden van U20-1 hun eerste thuiswedstrijd tegen WSV uit Apeldoorn. Deze tegenstander troffen zij vorig seizoen al in de competitie, maar toen onder de naam Royal Eagles. De meiden hadden er veel zin in om de eerste thuiswedstrijd in de nieuwe sporthal te spelen!

De Tubbergse basketbalsters begonnen de wedstrijd sterk met een 5-0 voorsprong. De eerste score werd geopend vanaf de vrije worplijn door Anna Steggink. Na deze score gaf Jolly Jumpers druk op de defense met behulp van onze zone-press. In het begin had WSV moeite met de press, waardoor de Jumpers mooie scores konden maken. Eind eerste kwart wist WSV goed met de press om te gaan, waardoor de wedstrijd een wedstrijd bleef. Eindstand eerste kwart 21-11. Het tweede kwart werd de lijn uit het eerste kwart voortgezet wat resulteerde tot een 34-15 voorsprong. Aan het einde van dit kwart werd het rommelig. Jolly Jumpers speelde de aanval niet goed door, waardoor er veel werd geforceerd. Ruststand: 38-24.

Jolly Jumpers begon het derde kwart met veel mooie aanvallen en snelle fastbreaks. Halverwege het derde kwart werden de kansen niet benut. Eindstand derde kwart: 52-37. Na drie minuten spelen in het vierde kwart stonden er al drie teamfouten op het scorebord genoteerd. De meiden gingen er nog even vol voor, waardoor de wedstrijd eindigde met een stand van 67-53. De volgende wedstrijd is tegen Landstede op zondag 7 oktober in Zwolle om 12:00 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer