Mylan Spekschate , Anne Tuchter en Tessa Scholtens Districtskampioenen BMX

Zaterdagochtend vroeg vertrokken 46 rijders naar Ommen voor de laatste NFF districtswedstrijd van 2018. Voor een enkele rijder was het al duidelijk, hij/zij was districtskampioen maar voor vele Twentse Rossers was het een spannende dag. Was het mogelijk om kampioen te worden, kon de plek in het klassement behouden worden of voor de eerste keer een beker winnen. Ieder met zijn eigen doel is begonnen aan de wedstrijd. Voor een aantal hield de wedstrijd op na de manches en mochten ze gaan wachten op de bekers van het eindklassement.  Elke rijder die 4 wedstrijden gereden heeft krijgt aan einde van de wedstrijd een beker behorend bij de plek in het eindklassement.
De jongste Twentse Rosser, Dean Pongers rijdend bij jongen/meisjes 4-5 jaar, behaalde een mooie 5de plek in de finale en in het eindklassement. Bryan Perik behaalde bij de jongens 6 jaar een 2de plek in de finale en eindklassement. Bij de jongens 8 jaar reed Mylan Spekschate de hele dag sterk en behaalde de maximale score voor het eindklassement en mag zich districtskampioen noemen. Boet Kogelman, gevallen in de finale, mocht naast Mylan op het podium staan voor zijn 2de plek in eindklassement. Bij de jongens 9 jaar was het spannend wie van de Twentse Ros de 3de plek op het podium opeiste, met een verschil van 1 punt werd Mike Stokkelaar derde.
Sem Bosman (j11 jaar) en Danny Kuier (j12 jaar) stonden op de 2de plek in het tussenklassement, er was een kans om kampioen te worden maar beide hebben hun 2de plek in eindklassement behouden na spannende strijd in de wedstrijd. Naast Sem stond ook Wouter ter Wengel op het podium voor een knappe 3de plek. Joris Tijssen reed een super finale bij de jongens van 14 jaar. Hij kwam als 2de over de finish en behaalde een 3de plek in het eindklassement.
De meiden van de Twentse Ros hebben goed gereden. Amy Ragbourn (m10) heeft haar BMX carrière afgesloten met een 2de plek in het eindklassement. Tessa Scholten (m 12/13) en Anne Tuchter (m 14+) zijn beiden districtskampioen geworden.
Districtskampioenen: Mylan Speksgate (j8), Tessa Scholtens (m 12/13) en Anne Tuchter (m 14 >)

Podiumplekken:

2e plaats: Bryan Perik (j 6) Boet Kogelman (j8) Amy Ragbourn (m 10/11) Sem Bosman (j 11) Danny Kuijer (j 12)

3e plaats: Mike Stokkelaar (j 9) Joris Tijssen (j 14).

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer