Ongelukkige nederlaag dames VKC’03

Zaterdagavond moesten de dames van VKC naar Twello om het op te nemen tegen het gepromoveerde Proteus. In punten stonden beide ploegen gelijk op de ranglijst. Al binnen 12 sec was er de eerste uitsluiting aan de kant van VKC. Verdedigend lag het goed, maar een volgende aanval kwam proteus dan toch op 1-0. In deze periode was het een gelijk opgaande wedstrijd, welke werd afgesloten met een 3-2 voorsprong voor de dames uit Twello.

In de tweede periode bleef het een gelijk opgaand spel beeld. Alleen aan de kant van VKC werden kleine overtredingen direct afgestraft met een uitsluiting. Judith Krabbé was deze wedstrijd veelal de ‘sta-in de weg’ voor Twello, met haar sterk verdedigende werk. Vele dames bij VKC stonden op scherp waardoor er een ander spel gespeeld werd. Met een 6-5 voorsprong voor Proteus moest het de tweede helft gaan gebeuren voor de dames uit Tubbergen.

Al vrij snel in deze periode kreeg Marly Stopel haar 3e uitsluiting waarna ze niet meer mocht deelnemen aan de wedstrijd. Ook het meest dubieuze moment van de wedstrijd vond plaats in de 3e periode, welke de Tubbergse de das heeft om gedaan. Coach Raymond Broenink vroeg een time-out aan bij een uitsluiting van Twello. Welke echter niet werd waargenomen door de scheidsrechters. De aanval werd door de veld speler uit gespeeld waaruit het aansluitende doelpunt viel.

Echter toen iedereen na het doelpunt op eigen helft lag om het spel te hervatten, gaf de jury tafel aan dat er een time-out was aangevraagd? Het doelpunt werd afgekeurd na heel wat overleg en discussie, en VKC moest na de time een man-meer situatie gaan spelen. Door alle commotie werd deze niet zuiver afgerond.

In de vierde periode wist Annemiek Bekkedam nog een doelpunt te maken waardoor de stand op 7-6 kwam. Dit was ook de tevens de laatste actie voor Annemiek, hierna mocht ook zij na 3 uitsluitingen het veld verlaten en moest vkc de wedstrijd zonder wissels uitspelen. Vele overtredingen op de Tubbergse dames werden niet gezien en Twello maakte hier dapper gebruik van en trok de wedstrijd naar zich toe. Met een 11-7 nederlaag kon VKC weer terug naar Tubbergen.

Doelpunten: Marly Stopel 3x, Sophie Derkman 2x en Richelle Harberink en Annemiek Bekkedam elk 1x.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer