Opnieuw winst voor NKC’51

Voor NKC’51 stond afgelopen zaterdag de verre uitwedstrijd tegen Victum uit Houten op het programma. NKC’51 was de nog ongeslagen koploper en wilde deze status graag zo houden. Victum zag haar eerste twee wedstrijden verloren gaan, maar was weer op de goede weg doordat de laatste twee wedstrijden in winst werden omgezet. Victum was voor NKC’51 een onbekende tegenstander, maar wist dat het niet gemakkelijk zou worden om de twee punten mee te nemen naar Nijverdal.

Victum opende de score door de eerste aanval direct te verzilveren, maar NKC’51 begon ook scherp en reageerde meteen. NKC’51 wist snel het initiatief te pakken in de wedstrijd en kwam op een 1-3 voorsprong. Deze voorsprong werd lang vastgehouden, maar doordat één vak aan NKC’51-zijde moeite had om te scoren en er verdedigend de nodige fouten werden gemaakt, kon NKC’51 niet uitlopen naar een grotere score. NKC’51 wist nog meerdere keren een gaatje van drie te slaan, maar Victum knokte zich telkens terug in de wedstrijd. Vlak voor het einde van de eerste helft wist Victum de aansluitingstreffer te maken, en zo lag de wedstrijd weer open. Ruststand 11-12.

Na rust kwam er een aanvallend scherper NKC’51 uit de kleedkamer. De marge werd weer vergroot naar drie doelpunten, maar verdedigend bleef de ploeg van Gert Schorn erg slordig. Victum strafte de fouten genadeloos af en bleef zo telkens aanhaken. In een periode zonder doelpunten van NKC’51 wist Victum de stand gelijk te trekken bij 15-15 en zelfs op een 16-15 voorsprong te komen. Deze voorsprong was van korte duur en werd snel weggewerkt door NKC’51. De Nijverdallers wisten het initiatief weer over te nemen. Bij de stand van 21-18 leek het verzet gebroken aan de kant van Victum. NKC’51 wist nog twee keer te scoren en Victum zette daar drie doelpunten tegenover, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. De eindstand werd 21-23 en bij NKC’51 kwam het gehele achttal op het scoreformulier. Dat laat zien dat het team over verschillende schijven kan scoren en dus gevarieerd kan spelen als dat nodig is.

Komend weekend speelt NKC’51 wederom een uitwedstrijd, ditmaal tegen Noviomagum uit Nijmegen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer