SANS Goldrush Survivalrace

Zaterdag 24 november staan 100 koppels aan de start van de negende editie van de Goldrush. Vanaf de atletiekbaan van Atletics in Nijverdal zal klokslag 09:30 uur het startschot klinken voor de 200 elitesporters. Het is gewoon 8 uur lang onafgebroken afzien, waarbij je al je reserves zult aanspreken. Hans Kamphuis, zelf ook fanatiek survivallaar en adventure racer, maar nu in hoedanigheid van voorzitter en spreekbuis namens stichting SSAR, vat het samen. “Survivalracing is een uitdagende mix tussen de Survivalrun en Adventure Racing. De fundamentele onderdelen van beide sporten (hardlopen met zware hindernissen en route zoeken middels kaart/kompas) vormen de ingrediënten voor dit enerverende multisport-evenement. Onze wedstrijd is een lange en zware variant van de plaatselijke Strongmanrun, Reggesurvival, Carbidtocht en de Salland Trail in één, maar dan verpakt in een survivalrace met wat puzzels”, legt Hans uit.

Naast uiteraard vele (top)atleten uit de survivalsport, adventure racing en elitesporters met een mountainbike, triathlon en soms zelfs militaire achtergrond, vond de Stichting Survival en Adventure Race (SSAR) ook overige allround sportieve avonturiers en natuurlijk vele local hero´s die een pittige uitdaging niet schuwen. Het is, mits voorzien van uiteraard een behoorlijk sportieve basis, haalbaar voor iedereen. De brute hindernissen, soms complexe opdrachten en de moordende deadlines vragen echter wel het maximale van iedere atleet, glimlacht de Nijverdaller.

Slim hardlopen, sterk mountainbiken, snel steppen, stormbanen, IQ, boogschieten, houthakken, slepen, tillen, etc. afzien en bikkelen dus! Of zoals de organisatie het omschrijft: Survival with Mind & Muscle. Meedoen aan deze onvergetelijke race beleving? Kijk dan op www.survivalrace.nl voor meer informatie.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer