Sportlust Vroomshoop komt vroege klap niet te boven tegen Zenderen Vooruit

Zondag stond de eerste thuiswedstrijd in competitieverband op het programma voor Sportlust Vroomshoop. Tegenstander was Zenderen Vooruit. Het hoofdveld werd ontlast in de voorbereiding om te herstellen van een droge zomer maar vormde ditmaal het vertrouwde decor van de thuiswedstrijd. Bovendien was het zonnig weer en waren er veel toeschouwers naar sportpark de Bosrand afgereisd. Trainer Job Lamberink stuurde dezelfde elf namen het veld in als in de succesvolle seizoenouverture afgelopen week in en tegen Hengelo. Kortom, alle voortekenen voor een mooie wedstrijd waren aanwezig.

Sportlust vergat echter om scherp aan de wedstrijd te beginnen en na exact 22 seconden spelen wist de spits van Zenderen de bal al binnen te werken. Een hoge bal van achteruit werd niet goed verwerkt door de Vroomshoopse laatste man. Nadat de doelman vervolgens wachtte met uitkomen was het eenvoudig afronden. Je zou verwachten dat dit de thuisploeg wakker schudde maar dit was niet het geval. In de openingsfase werd te weinig de voetballende oplossing gezocht terwijl de hoge ballen onschadelijk werden gemaakt door de sterke verdedigers van Zenderen.

ZV behield een veldoverwicht en dit resulteerde in de 14e minuut in een verdubbeling van de voorsprong, 0-2. Na een minuut of 20 begon het te draaien bij de thuisploeg en nam Sportlust de overhand. Er was natuurlijjk nog voldoende tijd om de wedstrijd om te draaien. De wijze waarop de thuisploeg ondanks de achterstand stoïcijns bleef spelen was bewonderenswaardig en dit ging gepaard met uitstekend veldspel. Het duurde echter lang voordat dit resultaat opleverde. Nadat onder andere Tim Spoor en Dennis Jozic de paal hadden geraakt en een bal van de lijn werd gehaald wist Dinand Hankamp op slag van rust de aansluitingstreffer op het scorebord te zetten.

In de rust werd benoemd dat als deze lijn werd doorgezet Sportlust de wedstrijd nog kon winnen. Helaas voor de Vroomshoopse toeschouwers was het Zenderen dat kort na rust opnieuw toesloeg. Spits Ramon van Os wist kreeg een meter ruimte in het vijandelijke strafschopgebied en daarmee weet hij wel raad en schoof de bal onder doelman Marten Treep door. In het verdere verloop van de tweede helft bleek Zenderen een stugge tegenstander en er werden weinig kansen gecreëerd.

Dit deed trainer Job Lamberink besluiten om met een kwart wedstrijd te spelen voor een meer opportunistische speelwijze te kiezen. Achterin 1 op 1 en voorin een spits erbij. Dit resulteerde weliswaar in enkele kansen maar leed niet tot het gewenste effect. Tim Spoor zag na een mooie solo zijn schot knap gepareerd door de doelman en Allard Hankamp kopte van dichtbij over. Er werd niet meer gescoord waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-3 nederlaag. De thuisploeg had op meer gehoopt en verwacht maar stond na de puike overwinning van vorige week ditmaal met lege handen. Volgende week volgt in Delden tegen Rood Zwart een kans om de uitwedstrijd van vorige week een passend vervolg te geven.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer