Sportlust Vroomshoop wint overtuigend van Juventa ’12

Dagen van 25 graden zijn er normaal gesproken alleen tijdens de zomerstop, maar op 14 oktober 2018 ook op sportpark de Bosrand in Vroomshoop. Sportlust maakte zich op voor een wedstrijd tegen Juventa ’12. Een grote vereniging die thuis hoort in de 3e klasse maar dat afgelopen seizoen was gedegradeerd naar de 4e klasse en sinds dit seizoen onder leiding staat van Gerard Kocks, die vorig seizoen nog eindverantwoordelijke was bij de Vroomshopers.

Sportlust nam van meet af aan de touwtjes in handen op het eigen sportpark. De bezoekers probeerden snel druk te zetten, maar hadden achterin de grootste problemen. Daar wist Sportlust wel raad mee. Snelle spits Dennis Jozic bracht collega-spits Simon Spoor na een half uur in stelling en Simon (foto) faalde niet 1-op-1 met de Wierdense doelman: 1-0.

Juventa’12 kwam drie minuten na rust terug tot 1-1 omdat het een doelpunt werkelijk in de schoot kreeg geworpen door knullig uitverdedigen. Ondanks de gemiddelde leeftijd van 21 jaar toonde Sportlust zich uiterst volwassen. Coen Kleinheerenbrink kreeg na een uur spelen een overtreding op zich te verwerken, maar de scheidsrechter gaf goed voordeel omdat Dennis Jozic al alleen op weg was naar de goal van de Wierdense doelman. Dennis toonde zijn kwaliteiten en rondde keurig af: 2-1.

Juventa moest daarna komen om nog een resultaat te halen, maar zonder succes. De Vroomshoopse gelegenheidsdoelman kon zonder zich in te spannen zijn doel verder schoonhouden. Het was zelfs Sportlust dat uit een goede aanval de 3-1 scoorde. Rechtsback Niek Bruins legde met een perfecte voorzet de bal panklaar op het hoofd van Simon Spoor die zijn tweede van de middag (en vijfde van dit prille seizoen) binnen knikte.

Een klein kwartier voor tijd had Juventa’12 nieuwe moed gekregen op een slotoffensief, want Sportlust kwam met 10 man te staan na een tweede gele kaart. De spelers van Job Lamberink gingen compact spelen en trokken ook met tien man weer een degelijke muur op. Na enkele wissels was linksbuiten Tim Spoor als spits geëindigd en hij maakte een einde aan alle onzekerheid. In de counter verschalkte Tim na het passeren van twee verdediger ook de keeper van de Wierdenaren. Dat bracht de eindstand kort voor tijd op 4-1.

Sportlust boekte zodoende onder perfecte weersomstandigheden een goede overwinning op titelkandidaat Juventa ’12.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer