STEVO wint dik verdiend van Longa’30

STEVO heeft zondagmiddag op een druk bezocht sportpark De Peuverweide korte metten gemaakt met één van de titelkandidaten, Longa ’30. De Lichtenvoorders moesten het vooral in de tweede helft afleggen tegen een fel STEVO, dat streed voor elke meter en voetballend nu ook beter voor de dag kwam dan in de eerste helft.  Het werd uiteindelijk 4-0 voor de ploeg van trainer Geert Veldhuis na een 1-0 voorsprong bij de thee.

Vanaf het beginsignaal zat STEVO er bovenop. Longa werd direct onder druk gezet en dat resulteerde al in de 3e minuut in een doelpunt voor STEVO. Roy Wigger kwam op rechts goed door en zijn voorzet vanaf de achterlijn werd door Niels Wigger tussen de palen gewerkt. Een flinke duw in de rug dit doelpunt en een fikse tegenvaller voor Longa, dat nu al vroeg in de wedstrijd op jacht moest naar de gelijkmaker.  Dat was bijna gelukt, als Roy Kreuwel niet met een fantastische redding de bal uit de bovenhoek tikte bij een afstandsschot. Het tempo lag hoog in de beginfase van het treffen en het spel golfde op en neer. Niels Wigger en Rick Wiefferink probeerden het bij STEVO met schoten op doel die ruim over gingen.

In de 38e minuut had STEVO op twee nul moeten komen. Een niet te missen kans voor open doel van Niels Wigger, nadat hij de bal op maat kreeg aangespeeld van Roy Wigger. De bal van zijn voet ging echter hoog over. Voor Longa waren kansen zeldzaam in de eerste helft en de 1-0  bij rust voor STEVO was niet onverdiend.

In de tweede helft ging de thuisploeg onverdroten voort en voor Niels Wigger speelde nu Lars ten Hoeve. STEVO begon nu ook  meer te voetballen en over de vleugels kwam vaak het meeste gevaar. De 2-0 van STEVO kwam echter uit een corner die werd voorgezet door Justin Oude Booijink. Stan Nijhuis (foto) torende voor het doel hoog boven alles en iedereen uit, en met het hoofd was de verdediger van STEVO succesvol.

Het talrijke publiek ging er nog eens goed voor staan want STEVO zakte niet in na de comfortabele voorsprong, maar ging op jacht naar nog meer. Longa wilde ook wel maar moest het afleggen tegen de dadendrang van STEVO. De 3-0 voor STEVO was een aanval uit het boekje. Op rechts liet de weer sterk spelende Hugo Weerink zijn opponent van Longa de hakken zien en legde vervolgens de bal breed af op Roy Wigger, die de keeper van de Lichtenvoorders kansloos liet.

De overwinning kon STEVO nu niet meer ontgaan en vraag was of de ploeg van trainer Geert Veldhuis Longa nog meer pijn kon doen. Dat lukte met een kopie van de derde goal. Nu kwam Roy Wigger op rechts richting het doel en de rappe aanvaller legde de bal terug op de zestien naar Justin Oude Booijnk, die de eindstand op 4-0 bepaalde. Aan het eind een dik verdiende overwinning voor STEVO dat lekker meedoet in de eerste klasse.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer