SVZW gaat op bezoek bij Flevo Boys

Vorig seizoen streden Flevo Boys en SVZW tot de laatste speeldag om de titel in de 1e klasse. Nu komen ze elkaar weer tegen in de hoofdklasse. Flevo Boys kwam, net als SVZW, vorig seizoen uit in de 1e klasse D. Vanaf het begin streden ze mee om het kampioenschap. Er is ten opzichte van vorig seizoen wel wat veranderd. Trainer Inne Schotanus is vertrokken naar Jubbega. Zijn opvolger is Kevin Waalderbos (foto) en is afkomstig van Be Quick 1887. De spelers groep is nagenoeg gelijk aan vorig seizoen. Er kwamen twee spelers bij. Duane Tjen –a-Kwoei kwam mee met de nieuwe trainer.

Marc Reussing verliet Zeerobben om te gaan spelen voor de Emmeloorders. Ook dit seizoen is duidelijk te zien dat Flevo Boys over een sterke selectie beschikt die kan mee draaien in de hoofdklasse. Na zeven wedstrijden staat Flevo Boys op de 7e plaats op de ranglijst met 11 punten. Wel werden de laatste twee competitie wedstrijden verloren. Sparta Nijkerk en CSV Apeldoorn wisten te winnen. Afgelopen zaterdag kreeg Flevo Boys drie doelpunten om de oren. Dat is best veel, als je ziet dat in de 6 wedstrijden daarvoor maar 4 goals tegengoals werden geïncasseerd. Vorig seizoen eindigde de wedstrijd tussen Flevo Boys en SVZW in Emmeloord in 2-2. In de slotfase van die wedstrijd verspeelde de thuisclub toen een 2-0 voorsprong.

SVZW haalde zaterdag de 1e overwinning van het seizoen binnen. Dat gebeurde door SC Genemuiden met 2-1 te verslaan. Een mooie teamprestatie. SVZW heeft op dit moment te maken met blessures, waardoor er wat basis spelers ontbraken. Maar de vervangers lieten zaterdag zien dat zij ook hun mannetje kunnen staan. Spelend in een 4-4-2 formatie liet SVZW zien dat zij thuishoren in de hoofdklasse. Als de kansen wat eerder benut waren had het niet zolang spannend hoeven te blijven. Maar daar maalde na afloop niemand om. De eerste winst was binnen.

Met dit resultaat in het achterhoofd kunnen de selectie en staf rustig toewerken naar de wedstrijd tegen Flevo Boys. Het is afwachten welke spelers er zaterdag beschikbaar zijn. Want tegen SC Genemuiden moesten ook twee spelers de strijd staken wegens blessures. Op het oog zag het er niet zo ernstig uit, dus misschien vallen de gevolgen mee. Flevo Boys is een bekende tegenstander, waardoor het moet lukken om een goed strijd plan te bedenken. Er zijn dus zeker mogelijkheden om met een prima resultaat weer terug te keren in Wierden. De wedstrijd op Sportpark Ervenbos in Emmeloord begint om 14:30 uur.

Actie foto: vorige ontmoeting.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer