SVZW krijgt CSV Apeldoorn op bezoek

Zaterdag speelt SVZW thuis tegen CSV Apeldoorn. Een tegenstander die net als SVZW graag punten wil pakken om te stijgen op de ranglijst. Op 1 juni 1946 werd de Christelijke Sportvereniging Apeldoorn opgericht. De club heeft ca. 1200 leden en telt 10 seniorenteams, 17 juniorenteams, 29 pupillenteams, 1 F-league (voor spelertjes tot 5 jaar), 1 damesteam en 8 zaalvoetbalteams. Het sportcomplex van de club ligt op Sportpark Orderbos en omvat 5 velden, waaronder 3 kunstgrasvelden. Het eerste elftal promoveerde op 1 mei 2010 naar de nieuw opgerichte Topklasse, de hoogste klasse in het Nederlandse amateurvoetbal. Na een seizoen degradeerde het via promotie/degradatiewedstrijden terug naar de Hoofdklasse. De eerste selectie staat voor het tweede seizoen onder leiding van Jeroen Burghout (foto).

In zijn eerste seizoen met CSV behaalde hij de 12e plaats in de hoofdklasse B. Tien spelers zijn er vertrokken na het vorige seizoen. Daar staat de komst van zes nieuwelingen tegenover. Dat zijn Sefa Yildirim, Oguzhan Sahin, Sebastian van Laar, Fabian Put, Luca Hendriks en Mike Peters. Op dit moment is Steven van Es de clubtopscoorder. Hij speelt al 11 seizoenen bij CSV Apeldoorn. In competitieverband wist hij al een keer te scoren tegen SVZW. De laatste keer dat deze ploegen tegenover elkaar stonden in Wierden was op 31 oktober 2015. Die wedstrijd werd toen met 1-5 gewonnen door CSV Apeldoorn. Een herhaling van die uitslag zal CSV Apeldoorn graag willen. Destijds was Peter Boeve de trainer van CSV Apeldoorn.

SVZW weet inmiddels dat er elke week hard geknokt moet worden voor de punten in de hoofdklasse B. Vanaf het begin er vol tegen aan met 11 man dat is nodig in de hoofdklasse. In de vorige thuiswedstrijd liet SVZW zien dat ze dat inmiddels goed beseffen. Tegen het sterke SC Genemuiden werd vanaf de 1e minuut gestreden voor de punten. En na 90 minuten volgde de verdiende beloning, een 2-1 overwinning. De eerste drie punter van het seizoen. Het was mooi om te zien dat invallers die de geblesseerde spelers kwamen vervangen ook heel goed hun mannetje stonden.

Voor Nick Koopmans was het zijn eerste invalbeurt in het eerste elftal. Hij speelt normaal in SVZW 2, maar traint al geregeld mee met de 1e selectie. En dat doet hij naar tevredenheid van de technische staf. Deze invalbeurt was dan ook een mooie beloning daarvoor. Ook afgelopen zaterdag knokte SVZW voor het waard was tegen Flevo Boys. Maar op de beslissende momenten zat het niet mee, en zo ging deze wedstrijd met 4-2 verloren. SVZW gaat zeker proberen om in deze thuiswedstrijd opnieuw punten te pakken. De wedstrijd begint om 14:45 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer