TC Twente 14e bij EK

Afgelopen zaterdag mochten Marije Dankelman, Stijn Jansen, Deborah Wissink en Bert van Veen de clubkleuren van TC Twente verdedigen op het Europees Kampioenschap Team Relay triathlon voor Clubteams. Hieronder het wedstrijdverslag van de coach Edwin Wentink.

Achttien dames renden om 13:00 uur het water in met voor ons Marije Dankelman. Tot aan de eerste boei zat ze direct achter de groep en wist tussen de beide boeien met een kort tussensprintje een prachtige uitgangspositie achter 3 andere dames te pakken. Ze kwam daardoor als vierde het water uit en zat als 6e op de fiets. Zaferes en Holm hadden een voorsprong en daarachter een groep van 11 atleten. Middenin die groep stapte Marije ook van de fiets en begon met lopen. Er werd, zoals verwacht, meteen heel hard gelopen. Als 11e wisselde ze op Stijn.

Stijn Jansen had een moeizame duik in het water, maar wist zijn plek te behouden. Met Roberto Sanchez Mentecon namens KTT vlak achter hem in de wissel, zijn ze samen op de fiets naar de groep van drie atleten voor hen gefietst. De aansluiting met de top 10 was er weer. Het lopen viel Stijn wat tegen. Hij kon niet het tempo lopen wat hij wilde.

Als 12e gaf hij het stokje over aan Deborah Wissink. Samen met Hanne de Vet ven het Belgische team 185 wisten ze op de fiets terug te komen bij de drie atleten voor hen. De drie andere dames liepen vervolgens weer wat weg, waardoor ze samen met Hanne wisselde op Bert.

Bert van Veen lag vervolgens in de voeten van Marten van Riel. Marten gaf Bert echter weinig kans en zwom hem uit de voeten. Hierdoor kwam Bert alleen op de fiets. 100 meter voor hem zat een Spaanse atleet, maar hij kon er niet bij komen. Ondanks Bert’s altijd zo sterke looponderdeel had hij vandaag niet de benen. Hiermee behaald TC Twente een 14e positie in de eindrangschikking, met daarmee 2 plaatsen boven Hellas.” De titel ging naar het Franse Poissy, met Metz en Benfica op de plaatsen 2 en 3.

Volledige uitslag op:

https://www.triathlon.org/results/result/2018_lisbon_etu_triathlon_mixed_relay_clubs_european_championships/334947

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer