Tim Lips blijft lijstaanvoerder; Alice Naber-Lozeman staat op een elfde plaats

Alice Naber, lid van het Oranje kwartet, reed op vrijdag een voortreffelijke dressuurproef, waarin harmonie en correctheid om voorrang streden. Even was er een kleine hapering in de communicatie toen Peter Parker in de overgang van verzamelde naar uitgestrekte draf de lichte aansporing van de amazone iets te zwaar interpreteerde en in galop aansprong. Dat kostte helaas veel punten, maar aan het einde van de rit bleken hier de enige onvoldoendes te zijn gegeven door de jury. “Ik ben niet echt tevreden”, reageerde Alice dan ook na afloop iets teleurgesteld. Logisch, want zonder dit foutje zou de amazone zonder twijfel de top vijf zijn binnen gedenderd. Met haar score van 26.70 heeft zij een achterstand van 7.5 op de leider van het klassement Tim Lips.

Ook de individueel rijdende Merel Blom zorgde voor een lichtpuntje. Zij stuurde The Quizmaster zeer gedurfd rond, waardoor er een zeer expressief beeld ontstond. Maar uit het rijden met lef ontstond ook dat kleine foutje in het draf appuyement naar links. Even sprong The Quizmaster aan in galop en ook dat kostte haar de nodige punten, waardoor zij nu op een voorlopige 19de individuele plek staat met volop uitzicht op een hoge klassering, en als derde in het NK.

De rest van de Nederlandse ruiters stelde teleur. Laura Hoogeveen met Quibus, het derde lid van het Oranje kwartet, staat op de 54ste plek in de tussenstand en het vierde teamlid Andrew Heffernan met Castle View Larry op de 67e plaats. Totaal nemen 77 combinaties deel aan deze 48ste Military.

Tim Lips die als individuele ruiter ook aan de start komt met Eclips, stelde met dit paard in de dressuurwedstrijd met een 58ste klassering teleur. Eclips zag in één van de hoeken van de dressuurbaan schijnbaar spoken, waardoor hij daar vele punten liet liggen. De top drie van de eerste dag bleef deze tweede dag geheel in takt, waardoor Julia Krajewski met Samourai du Thot uit Duitsland tweede staat, voor de Britse Laura Collet met London 52.

In de landenwedstrijd waarin negen landen van start gaan staat Duitsland aan de leiding met 80.00 p., gevolgd door Groot-Brittannië met 80.70 p. Nederland neemt de voorlopige derde plek in met 82.10 p., terwijl Zweden vierde staat met 87.00 p.

De eerste rijder die de cross ingaat is de Duitser Ben Leuwer. Hij start om 10:30 uur. Merel Blom is de eerste Nederlandse die van start gaat en wel om 11:30 uur. Lijstaanvoerder Tim Lips start om 11:54 uur en om 14:30 uur komt hij nogmaals in de cross, maar dan met zijn tweede paard. Alice Naber-Lozeman gaat om 15:26 uur van start en de Britse Pippa Funell gaat als laatste om 15:46 uur de cross in.

De toegestane tijd is 10 minuten en voor elke springfout krijgt de combinatie 20 strafpunten. Ook voor tijdsoverschrijding incasseren ruiter en paard strafpunten. Spanning genoeg dus zaterdag in de cross tijdens Military Boekelo/Enschede.

Foto archief Alice Naber en Tim Lips: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer