Tim Lips neemt met een persoonlijk record afstand in de dressuurproef

Tim Lips en zijn paard Bayro hebben in de dressuurproef de eerste tik uitgedeeld door een nagenoeg perfecte uitvoering neer te zetten op de piste van het Teesinkbos. Lips begon direct zeer overtuigend en de schimmel Bayro toonde zich van zijn beste zijde – zo kreeg hij maar liefst twintig maal het cijfer negen en driemaal een tien – in dit eerste onderdeel van de military Boekelo Enschede.

Er kwamen op de eerste dag vijf Nederlandse combinaties in actie en van hen leverde Tim Lips de bij jury en publiek meest aansprekende prestatie. “Ik ben ongelooflijk blij want mijn score van 19.20 is een persoonlijk record. Er had nog wellicht nog iets meer ingezeten als Bayro de beide changementen goed had gesprongen. Nu was hij een fractie traag. Of ik nu kans heb om als eerste Nederlander ooit te worden de military van Boekelo te winnen is een open vraag. De dressuur telt niet meer zo zwaar mee als vroeger in verhouding tot de cross van zaterdag en het springen van de zondag”.

Ook Merel Blom reed met haar getalenteerde Ceda een dressuurproef die het aanzien meer dan waard was en zij staat na de helft van het deelnemersveld op de 7de plek. Een plek die met een goede cross nog aanzienlijk verbeterd kan worden. Sanne de Jong, die vorig jaar als debutante in Boekelo derde werd in het Nederlands kampioenschap, liep in haar proef tegen een plotsklaps verzet biedende Enjoy aan. Dit werd door de jury zwaar bestraft en daardoor viel zij, ondanks een verder nette en correcte proef, terug naar de voorlopige 28ste klassering.

De in Groot-Brittannië wonende Nederlander Philip Heffernan leverde met Castle View Larry een iets tegenvallende prestatie. Zijn score van 39.60 % is voorlopig goed voor de 30ste plaats in het tussenklassement. “Het klinkt misschien vreemd, maar mijn paard bleef gedurende de proef wel lekker ontspannen en dat was in het verleden wel anders. Voor mij is dit een wedstrijd waarop ik verder kan bouwen”, aldus Heffernan. Ook Jordy Wilken deed een manhaftige poging een nette dressuurproef neer te zetten, maar maakte net te veel fouten om hoog in het tussenklassement te eindigen. Hij staat voorlopig 35ste.

De Duitse Julia Krajewski volgt Tim Lips met Samourai du Thot met een score van 22,6 op geringe afstand in het algemeen klassement, terwijl de Britse Laura Collet met London 52 voorlopig derde staat. Deze combinatie eindigde met een puntentotaal van 23,1.

De overige Nederlandse ruiters rijden vrijdag hun dressuur op de volgende tijdstippen:

10.40 uur Joyce van der Kuilen – Brent; 12.07 uur Laura Hoogeveen – Quibus; 12.47 uur Tim Lips – Eclips; 14.16 uur Merel Blom – The Quizmaster en 15.59 uur Alice Naber-Lozeman – ACSI Peter Parker N.O.P.

Foto Lips: archief sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer