Veel derby’s in de Hoofdklasse B

Speelronde 9 kan ook wel de derby ronde genoemd worden. Drie wedstrijden zijn echte derby’s. Urk – Flevo Boys, Sparta Nijkerk – SDC Putten en DETO Twenterand – Excelsior’31. Dat zijn ontmoetingen waar al weken naar wordt uitgekeken door de supporters van de betrokken clubs. De verwachtingen zijn hooggespannen, maar derby’s voldoen niet altijd aan de verwachtingen. Ook van de overige wedstrijden mag het nodige verwacht worden. Het is bijna zover dat de 1e prijs uitgereikt kan worden, want de 1e periode zit er al bijna op. Zaterdagmiddag om 17:00 zal zichtbaar zijn wat de gevolgen zijn van de wedstrijden in deze competitieronde.

Sparta Nijkerk – SDC Putten

Sparta Nijkerk was aan een aardige klim op de ranglijst bezig. Maar afgelopen zaterdag kwam er een voorlopig einde aan die klim. In Genemuiden verloor Sparta met 3-0. SDC Putten verloor zaterdag ook. Staphorst won in Putten met 2-3. Hoe zal het gaan in deze derby? Gelet op de ranglijst en het thuisvoordeel lijkt de overwinning naar Sparta Nijkerk te gaan.

WHC – Buitenpost

In deze wedstrijd staan twee gepromoveerde teams tegenover elkaar. Handhaven is de doelstelling van beide. Beiden moeten nog wennen aan het niveau van de hoofdklasse. Wel lijkt het erop dat Buitenpost inmiddels beter weet wat er gevraagd wordt op dit niveau. Zij wisten al twee wedstrijden te winnen. WHC zal graag deze thuiswedstrijd willen winnen. Buitenpost zal komen voor een punt, maar hopen op een kleine overwinning. Waarschijnlijk is er niet veel krachtsverschil in deze wedstrijd. Daarom is de voorspelling een gelijkspel.

DUNO D – SC Genemuiden

DUNO D begon goed aan het seizoen, maar de laatste wedstrijden is er wat zand in de DUNO motor gekomen. Er zijn blessure gevallen, en dus moet er wat gepuzzeld worden om tot een goede opstelling te komen. SC Genemuiden liet zaterdag zien dat het een elftal heeft dat mee kan draaien in de top van de hoofdklasse. De teamspirit was zaterdag weer aanwezig, en zodoende werd Sparta met 3-0 verslagen. Die teamspirit zal zaterdag ook nodig zijn, want DUNO beschikt over een sterke selectie, die je niet zomaar verslaat. Dit is een wedstrijd waar je veel van mag verwachten. Uiteindelijk geeft de ervaring van SC Genemuiden op dit niveau de doorslag, en blijft DUNO D met lege handen achter.

Urk – Flevo Boys

Deze wedstrijd is een derby waar al weken naar wordt uitgekeken bij beide clubs. Een wedstrijd met meestal veel spektakel. Lukt het koploper Urk om ook deze thuiswedstrijd te winnen? Flevo Boys zal er alles aan doen om dat te verhinderen. Urk wist zaterdag in Rijssen op de been te blijven tegen Excelsior’31. Flevo Boys won wel van SVZW, maar had het bij vlagen moeilijk tegen het Wierdense 10 tal. In een derby weet je het nooit, maar de goede vorm van Urk geeft de doorslag.

Staphorst – AZSV

Dit is een bijzondere wedstrijd voor de trainer Dennis van Toor van Staphorst. Hij was tot en met afgelopen seizoen trainer van AZSV, 8 jaar stond hij bij de Aaltenaren onder contract. En nu dus bij de thuisclub in dienst. AZSV heeft het moeilijk de laatste weken. Er worden niet veel punten behaald. Staphorst heeft de zaak weer aardig op de rit, en staat nu derde op de ranglijst. Die positie willen ze in elk geval vasthouden. Dan is winst in thuiswedstrijden een vereiste. Gelet op de vorm van beide ploegen is winst van Staphorst de voorspelling bij deze wedstrijd.

DETO – Excelsior’31

Dit is ook een mooie derby. DETO heeft het niet gemakkelijk in de hoofdklasse. Maar als we de trainer mogen geloven gaat het met de week beter met het elftal. Nu nog resultaten die laten zien dat hij gelijk heeft. Bij Excelsior’31 loopt alles naar wens. Al lukte het niet om zaterdag thuis te winnen van Urk. DETO zal in elk geval moeten zorgen dat de gevaarlijke spitsen van Excelsior’31 geen kans krijgen. En daarnaast zelf proberen om te scoren uit snelle uitbraken. De Rijssenaren beschikken over een goede selectie, die in staat is om de drie punten mee te nemen uit Vriezenveen.

Berkum – ACV

Berkum ontvangt het sterke ACV in deze thuiswedstrijd. Zaterdag speelde Berkum ook thuis, en wist toen te winnen van DUNO. ACV was zaterdag te sterk voor WHC, en won dan ook met 5-2 in Assen. Zo makkelijk zal het zaterdag niet worden voor ACV. Berkum is op het eigen kunstgrasveld moeilijk te verslaan. Berkum weet dat er met ACV een sterke tegenstander naar Zwolle komt. De ploegen zijn erg aan elkaar gewaagd, maar uiteindelijk trekt ACV toch aan het langste eind.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer