Verdiende nederlaag TVC’28 tuis tegen Longa’30

Onder ideale omstandigheden werd er zondagmiddag afgetrapt op sportpark de Grote Moat in Tubbergen voor de wedstrijd van TVC ’28 tegen Longa uit Lichtenvoorde. Na de forse nederlaag van TVC ’28 vorige week, was het natuurlijk de vraag of TVC ’28 de draad weer kon oppakken van de eerste drie wedstrijden, die winnend werden afgesloten. Helaas bleef TVC ’28 weer met lege handen en leed het een uiteindelijk verdiende nederlaag.

TVC ’28 begon met goede bedoelingen aan de wedstrijd en reeds na 1 minuut was er een schot van Sjoerd Oosterik, dat net langs het doel van Longa ging. In de 3e minuut was het echter Longa dat de score opende. Een hoge bal vanaf de linkerkant belandde op de kruising en viel voor de voeten van de nummer 11 van Longa Freek Heinsbroek, die de bal beheerst langs de doelman van TVC ’28, Bram Kamphuis, schoof.

In de 7e minuut werd de bal op het middenveld knullig verspeeld door TVC ’28 waardoor er een niet te missen kans voor Longa ontstond toen twee spelers alleen op doelman Bram Kamphuis afgingen. Met een ultieme poging werd echter de bal door Maarten Oude Avenhuis met een sliding uit het doel gegleden.

TVC ’28 probeerde wel kansen te creëren, maar verder dan een schot van Stefan Huiskes in de 25ste minuut en een kopbal van Tom Koelman in de 27ste minuut kwam de thuisclub niet. In de laatste minuut voor rust wist Stefan Huiskes het doelgebied van Longa binnen te dringen, maar hij kwam net een paar centimeter te kort om voldoende snelheid aan de bal mee te geven. Bovendien blesseerde hij zich bij deze actie en kwam na de rust niet meer terug.

Omdat scheidsrechter Reijbroek in de rust onwel werd, begon de 2e helft pas na een rust van een half uur en werd het fluitje overgenomen door assistent scheidsrechter Dijkman. In de 2e helft viel er weinig te beleven en speelde het spel zich hoofdzakelijk af op het middenveld.

TVC ’28 probeerde het wel, maar wist bijna geen kans te creëren en Longa kon vrij eenvoudig pareren. Tijdens een van de spaarzame counters van Longa in de 83ste minuut wist de nummer 7 van Longa Bram Wopereis een sprintduel te winnen en kon hij de bal onder de doelman van TVC ’28 doorschuiven, waardoor de wedstrijd definitief was beslist. De laatste minuten kon TVC ’28 geen potten meer breken en leed het, mede gezien de kansen in de eerste helft voor Longa, een verdiende nederlaag.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer