Voorbeschouwingen overige wedstrijden Hoofdklasse B

Na vijf spelronden is Urk de koploper in de Hoofdklasse B. Een plek die ze zelf ook niet direct verwacht zullen hebben. Zaterdag kan Urk laten zien dat ze terecht op nummer 1 staan. Ze gaan dan op bezoek bij het sterke DUNO in Doorwerth. In Assen staat de wedstrijd tussen ACV en Staphorst op het programma. Ook hier mag het nodige van verwacht worden. Dat laatste geldt ook voor strijd van Flevo Boys tegen Sparta Nijkerk. Dat wil niet zeggen dat er verder niets te zien zal zijn in de hoofdklasse B. Wat ook de overige wedstrijden zijn interessant genoeg om te volgen. In Rijssen gaan Excelsior’31 en AZSV de strijd aan om de punten. De Overijsselse derby gaat tussen Berkum en SVZW. Genoeg redenen dus om een bezoek te brengen aan een wedstrijd in de hoofdklasse B.

Excelsior’31 – AZSV

Een wedstrijd tussen twee clubs die allebei kunnen spreken van een goede seizoenstart. Excelsior’31 verloor alleen de eerst wedstrijd van ACV. AZSV verloor ook 1 wedstrijd, en dat was afgelopen zaterdag tegen Flevo Boys. Op papier lijkt er niet verschil tussen de beide tegenstanders. Of dat werkelijk ook zo is, zal zaterdag moeten blijken. De verwachting is dat het op een gelijkspel gaat uitdraaien.

Flevo Boys – Sparta Nijkerk

Flevo Boys en Sparta Nijkerk behaalden afgelopen zaterdag mooie overwinningen. De thuisclub won in Aalten met 0-1 van AZSV. En Sparta Nijkerk won met 2-1 van koploper Duno D. Door deze resultaten stegen de beide tegenstanders op de ranglijst. Nu is het dus zaak om deze posities vast te houden, en indien mogelijk te verbeteren. De thuisclub is nog ongeslagen dit seizoen. Na een moeizaam begin, komt Sparta Nijkerk steeds beter in vorm. Het publiek kan een mooie wedstrijd te gemoet zien in Emmeloord. Uiteindelijk gaat de winst naar Sparta Nijkerk.

SC Genemuiden – WHC

Voor veel volgers van de hoofdklasse B is SC Genemuiden kampioenskandidaat nummer 1. Toch gaat het de laatste weken wat moeizaam met de club. Op dit moment staat het team op de 8e plek op de ranglijst. De achterstand op koploper Urk is 5 punten, wel met een wedstrijd minder gespeeld. WHC staat op de laatste plaats, en heeft duidelijk nog moeite met het hoofdklasse niveau. Het is voor de club te hopen dat de komende weken de stijgende lijn wordt ingezet, anders draait het uit op een heel zwaar seizoen. SC Genemuiden zal WHC zaterdag laten merken dat zij wel weten wat voetbal op hoofdklasse niveau inhoudt. De punten zijn voor de thuisclub.

SDC Putten – CSV Apeldoorn

Afgelopen zaterdag liet SDC Putten in Wierden zien dat het prima team heeft, dat heel goed is in snelle uitvallen. Vooral middenvelder Jefta van den Broek was op dreef als aanspeel punt op het middenveld. CSV Apeldoorn verloor zaterdag jl. thuis met 1-3 van SC Genemuiden. Dit seizoen wist CSV nog geen wedstrijd te winnen. SDCP verloor nog maar 1 wedstrijd, tegen Flevo Boys. Wanneer de thuisclub het niveau haalt van de laatste wedstrijden zijn de drie punten voor SDC Putten.

DUNO D – Urk

Dit is de topper van deze competitie ronde. DUNO D staat op de derde plaats met 10 punten. Urk is koploper met 12 punten. Om in het spoor van de koploper te blijven moet DUNO D deze wedstrijd winnen. Urk weet dat het bij winst 5 punten voorsprong pakt. Ook DUNO gaat ondervinden dat winnen van Urk heel veel moeite kost. De thuisclub beschikt over een erg sterke selectie die in staat is om in deze wedstrijd 3 punten te pakken.

ACV – Staphorst

In deze wedstrijd staan twee teams tegenover elkaar die de laatste jaren gewend zijn om op hoofdklasse niveau of hoger te spelen. ACV degradeerde afgelopen seizoen uit de 3e divisie. En wil graag weer terug keren naar die klasse. Staphorst wil graag bovenin meedraaien in de hoofdklasse. En zij hebben ook een selectie die dat moet kunnen. Het is op voorhand moeilijk te voorspellen wie de sterkste is van deze twee. Vandaar een gelijkspel als prognose bij deze wedstrijd.

DETO Twenterand – Buitenpost

DETO verloor afgelopen zaterdag met 3-2 van Urk. Volgens DETO was dat een onnodige nederlaag als gevolg van scheidsrechtelijke dwalingen. Buitenpost verloor zaterdag ook, thuis met 0-1 van ACV. Ook daar heerste een gevoel van een onnodige nederlaag. Er waren kansen om te scoren, maar dat lukte niet. ACV benutte wel de grote kans die ze kregen. Om wat weg te komen uit de onderste regionen op de ranglijst hebben beide clubs baat bij een overwinning. Winnen van Buitenpost is niet eenvoudig, maar met hulp van de 12e man in Vriezenveen moet dat toch mogelijk zijn voor DETO.

Foto intro: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer