Voorbeschouwingen overige wedstrijden Hoofdklasse B

De eerst zes wedstrijden van de competitie in de Hoofdklasse B zitten erop. Langzamerhand komt er al wat tekening op de ranglijst. Urk is de koploper met 15 punten. Daar achter drie ploegen met 11 punten. En dan vier ploegen met 10 punten. Onderin staan de drie ploegen die nog niet hebben weten te winnen. Dat zijn CSV Apeldoorn, SVZW en WHC. Deze ploegen moeten nu een keer gaan winnen, anders loopt de concurrentie wel erg hard weg. Maar die overwinning kan er zo aan komen, want in de hoofdklasse B zijn elke week verrassingen te noteren. Dus dat is zaterdag a.s. is zeker weer het geval. Speelronde 7 is er dus ook een ronde om met spanning naar uit te kijken.

Buitenpost – Excelsior’31

Opnieuw moet Buitenpost aantreden tegen een club uit Twente. Zaterdag speelde Buitenpost in Vriezenveen tegen DETO en behaalde daar de eerste overwinning van seizoen. Dat smaakt naar meer zullen de gastheren denken. Excelsior’31 is bezig aan een goede reeks, en staat daardoor nu 2e op de ranglijst. Buitenpost zal zeker de nodige weerstand bieden, maar de goede vorm van Excelsior’31 gaat de doorslag geven.

Sparta Nijkerk – AZSV

De eerste wedstrijden van het seizoen liep het nog niet zo gesmeerd bij de thuisclub. Maar het lijkt er nu op dat de ploeg de juiste vorm te pakken heeft. AZSV begon goed aan de competitie, maar verloor de laatste twee wedstrijden. Hierdoor is AZSV afgezakt naar de middenmoot. Sparta Nijkerk wil gaan voor bovenste plaatsen op de ranglijst. Dan is het in elk geval noodzakelijk om alle thuiswedstrijden te winnen. Als er gekeken wordt naar de vorm van beide ploegen, dan is de voorspelling dat de winst voor de thuisclub is.

WHC – SDC Putten

WHC heeft het heel moeilijk in de hoofdklasse. Er werd nog maar 1 punt binnen gehaald. SDC Putten is moeilijk te verslaan, want het verloor maar 1 van de 6 gespeelde wedstrijden. Vooral vanuit de omschakeling zijn de Puttenaren levensgevaarlijk. WHC zal dus enorm moeten oppassen voor de situaties na balverlies. Hoewel WHC thuis lastig te verslaan is, moet SDC Putten in staat worden geacht om te winnen in Wezep.

CSV Apeldoorn – Flevo Boys

CSV Apeldoorn heeft tot nu toe ook nog geen overwinning kunnen vieren in dit seizoen. Het zou mooi zijn wanneer dat gaat lukken in deze thuiswedstrijd. Flevo Boys heeft laten zien dat ze terecht naar de hoofdklasse zijn gepromoveerd. Ze spelen goed voetbal, en leden afgelopen zaterdag pas de eerste nederlaag van dit seizoen. Een bezoek aan Apeldoorn is lastig voor elke ploeg, maar Flevo Boys moet in staat worden geacht om te winnen op sportpark “Orderbos”.

DUNO D – ACV

Zaterdag verloor DUNO de wedstrijd tegen koploper Urk. Ook de week daarvoor verloor DUNO van Sparta Nijkerk. Hierdoor is DUNO nu afgezakt naar de 7e plaats op de ranglijst en maakt dus even pas op de plaats. ACV is juist aan het stijgen door de resultaten van de laatste weken. Het is voor de Assenaren een mooie uitdaging om met een goed resultaat uit Doorwerth te vertrekken. DUNO D zal zeker weer eens punten willen gaan halen. ACV zal in elk geval niet willen verliezen. Een gelijkspel kan zomaar maar eens de uitkomst van deze wedstrijd zijn.

URK – Berkum

Urk is op dit moment de koploper in de hoofdklasse B met 4 punten voorsprong op de nummer twee. De ploeg is dus in vorm. Thuis zijn ze erg moeilijk te verslaan. Berkum won zaterdag van SVZW en maakte daardoor een einde aan een mindere serie. Berkum zal ook in Urk proberen om de volgende overwinning binnen te halen. Maar Urk verslaan op eigen bodem, dat gaat niet lukken door Zwollenaren.

Staphorst – DETO

Staphorst was de laatste weken zo goed op dreef, maar daar was zaterdag in Assen niets van te merken. ACV won dik verdiend van Staphorst. DETO verloor zaterdag voor de 4e keer op rij een wedstrijd. Dat kwam vooral door een heel zwak begin tegen Buitenpost. Staphorst wil laten zien dat de nederlaag tegen ACV een vergissing was. Het is wel jammer voor DETO dat zij de tegenstander zijn, waarin de vergissing moet worden recht gezet.

Foto intro: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer