Winst voor dames Apollo 8 en Team Eurosped

De volleybaldames van het Bornse Apollo 8 en Team Eurosped uit Vroomshoop hebben zaterdag hun wedstrijden tegen respectievelijk Alterno en VC Sneek in winst weten om te zetten. Apollo 8 speelde haar eerste thuiswedstrijd op het hoogste niveau en had alleen in de eerste set moeite met de gasten uit Apeldoorn. Deze set ging dan ook met 12-25 verloren.

Vanaf de tweede set nam de thuisclub echter het initiatief over en met de set cijfers 25-21, 25-22 en 25-13 was de eerste overwinning van dit nog prille seizoen voor de debutant binnen.

Team Eurosped van Jan Berendsen had in Sneek meer moeite om met de winst naar huis te gaan. VC Sneek begon uitstekend en pakte de eerste set met 25-20. Via een krappe 23-25 winst in de tweede set was de stand weer in evenwicht. De gasten gingen in de derde set door daar waar het gestopt en wonnen deze set met 17-25. De thuisclub kwam in de vierde st echter weer naast de ploeg uit Vroomshoop, 25-18, waardoor er een beslissende vijfde set nodig was om de winnaar aan te wijzen. Deze ging na een spannend verloop nipt met 13-15 naar Team Eurosped.

Foto’s Apollo 8: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer