Zenderen Vooruit zorgt bijna voor bekerstunt tegen DSVD

De tweede divisionist Zenderen Vooruit speelde donderdagavond in de eerste ronde van het bekertoernooi tegen eredivisionist DSVD. Bijna was er na zestig minuten spannend bekerhandbal een sensatie maar de thuisploeg redde het net niet: 17-18.

“Wat een sterke pot van Zenderen vooruit! De ploeg blonk uit in hun verdediging en was de eerste tien minuten uitmuntend,” laat coach Leoniek Besselink weten. Haar ploeg stond in die eerste minuten brutaalweg met 3-0 voor. “We waren superieur vooral in de verdediging maar het kostte ons kracht. Dit kon je terugzien in onze aanvallen ondanks frisse wissels telkens. Maar geen enkel moment heeft DSVD voor gestaan. Dit was zo ontzettend goed van Zenderen, stak ze opnieuw de loftrompet. Via 9-8 was de stand halverwege gelijk: 9-9.

Welgeteld één speelster was bij de gasten vanwege een blessure afwezig. “We spraken af dat in de tweede helft de verdediging nog scherper moest, met nog meer beleving. Aanvallend moesten we creatiever zijn en durven te gaan. Als coach merkte ik dat het veel kracht kostte want DSVD was zeker niet slecht. Fysiek werden we goed aangepakt, maar mijn speelsters waren vol vechtlust en toonden een ongelooflijke winnaarsmentaliteit. We moesten alleen wat slimmer spelen,” aldus de trotse coach.

DSVD probeerde de tweede helft van alles om uit te lopen maar dit lukte hun niet. Van 11-13 gingen de score na vijftien minuten naar 15-15. Daarna leed de thuisploeg jammer genoeg heel slordig balverlies, drie keer op rij zelfs waardoor DSVD kon uitlopen naar 15-17 (20’). Gelukkig waren de thuisclubkeepsters uitmuntend waardoor DSVD niet echt verder kon uitlopen. Met nog tien minuten te spelen bleven de goals uit. Aan beide kanten werd gevochten om doelpunten te maken maar de verdediging en de keepers stonden zo ontzettend goed.

Op één minuut van het einde gaf het scorebord 17-18 aan. Zenderen had nog een aanval te gaan. “De wilskracht was er wel maar de kracht bleef uit om doeltreffend af te werken,” blikte Besselink op die laatste fase terug. “Wat een weergaloze wedstrijd, onvoorstelbaar goed gespeeld!” genoot ze een dag later nog na. “Bijna winnen van een eredivisieclub geeft vleugels voor de wedstrijd van komende zaterdag. Punten pakken tegen Vido uit Purmerend, dat hebben de speelsters mij beloofd,” besluit Besselink.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer