Zondag in première: documentaire over Frank Wormuth

In maart van dit jaar maakt Heracles Almelo bekend dat Frank Wormuth de nieuwe trainer van de club wordt. In het Nederlandse voetbal was Wormuth een onbekende naam, maar in Duitsland ligt dat anders. Wormuth kwam op voorspraak van Joachim Löw naar de Duitse voetbalbond en tilde daar tussen 2008 en 2018 de trainersopleiding naar een zeer hoog niveau. Nu is hij in Almelo sinds lange tijd weer fulltime trainer van een club. Zondagavond op FOX Sports een portret van de man die met ongekende bezetenheid probeert bij Heracles Almelo zijn kennis in praktijk te brengen.

In de documentaire Frank Wormuth – Omschakeling in Almelo wordt de 57-jarige Duitser op de voet gevolgd in de eerste maanden in Almelose dienst. De camera staat aan bij onder meer tactische besprekingen, tijdens trainingen, bij een oefenduel met FC Volendam en in de Eredivisie-thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. Wormuth vertelt over zijn bevlogenheid, over zijn passie voor voetbal en over dat wat hem de trainer maakt die hij is.

Première: zondagavond 14 oktober 22.00 uur, FOX Sports 1. Frank Wormuth – Omschakeling in Almelo is een documentaire van Southfields, Grizzly & Blue en Heracles Almelo in opdracht van FOX Sports.

Foto: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer