Zwart Wit knokt zich naar een verdiend gelijkspel tegen ALO

Zwart Wit heeft tegen mede koploper ALO goede zaken gedaan. Na hard werken was na 60 minuten een puntendeling het gevolg: 15-15. Bij een heerlijk najaarszonnetje werd er zondagmiddag afgegooid in Delden. Na de winst vorige week tegen streekgenoot HKC zou winst een welkome opsteker zijn tegen het sterke ALO uit Den Haag. ALO begon sterk aan de wedstrijd en probeerde een zo hoog mogelijk tempo te draaien.

Ondanks een tactische insteek van Deldenaren bleek dit een lastige opgave. ALO speelde technisch sterk en strafte elk klein foutje af. Na een gelijk opgaande eerste 10 minuten konden de Hagenezen een klein gat slaan naar 3-6. Nadat de zwart witten een time out hadden genomen bleek het strijdplan goed uitvoerbaar en knokten zich terug en namen zelfs het voortouw bij 8-7. Een korte mindere fase vlak voor rust resulteerde alsnog in een 8-10 achterstand.

Na de thee was het ALO welke als eerste het mandje kon vinden. Verdedigend kon Zwart Wit een tandje bijschakelen en begon de tegenstander meer af te jagen. De rebound werd goed verzorgd en er werd geknokt voor elke meter. Langzaam maar zeker werd de achterstand van 3 punten ingelopen.

De leidsman had moeite om de fysieke, doch sportieve, strijd te volgen. Bij een stand van 14-14 was Zwart Wit de betere ploeg maar lukt het niet om dit qua score uit te drukken. Twee discutabele arbitrale beslissingen aan beide zijden zorgde voor een puntendeling bij 15-15.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer