ASV’57 te sterk voor Mariënberg

Mariënberg begon tegen ASV’57 fris en vrolijk aan het duel. Hoog tempo spelen was het devies, ASV’57 staat erom bekend dat ze pas halverwege het seizoen de conditie op peil hebben. De eerste kans was dan ook voor Mariënberg echter konden wij niet afdrukken. Verder ging een bal van Ryan Buitenhuis rakelings naast.

Gaandeweg de eerste helft nam ASV’57 de regie over. Ze kregen een handvol kansen, de ene nog beter voor elkaar dan de andere. Tegen de verhoudingen in kwam Mariënberg op voorsprong. Een onschuldige vrije trap van Rolf Hofsink aan de linkerkant zeilde zo de goal in. Was het de zon? Of kneep de doelman van ASV’57 net op het verkeerde moment een oogje toe. Hoe het ook zij, Mariënberg stond na 37 minuten met 1-0 voor. ASV’57 de beste kansen maar wij de voorsprong.

Na de onderbreking stelde ASV’57 snel orde op zaken en maakte al na welgeteld 1 minuut in het tweede bedrijf de gelijkmaker. De tweede viel ook niet veel later terwijl uw razende reporter problemen had om wat twitter berichten de wereld via draad en golven in te sturen kwam Mariënberg met 1-2 achter.

Hierna golfde het spel wat op en neer en kreeg ook de thuisploeg genoeg kansen om de gelijkmaker binnen te schieten, echter stond het draadje nu wel verkeerd gespannen. In de 78e minuut leek ASV’57 de roodzwarten definitief te vellen. Hands in de zestien en scheidsrechter Siertsema legde bal op de stip die vervolgens feilloos werd binnengeschoten.

Even later opnieuw een strafschop voor de ploeg uit Aadorp maar die werd vakkundig uit de benedenhoek geranseld door Thijs. Mariënberg was niet bij machte om nog iets aan de achterstand te doen. ASV’57 won voor de derde achtereenvolgende keer deze competitie verdiend.