Sportlust Vroomshoop laat twee punten liggen in Almelo

Sportlust Vroomshoop wilde zondag de goede start van de competitie doortrekken tegen SV Almelo. Met twaalf punten uit de eerste zes wedstrijden stonden de Vroomshopers voor aanvang van de wedstrijd op de tweede plaats. Trainer Job Lamberink (foto) stuurde nagenoeg hetzelfde team het veld in dat vorige week van Vasse hadden gewonnen (4-0). Alleen Niek Bruins keerde terug als rechtsback.

Het begin van de eerste helft was aftastend met een klein veldoverwicht voor SV Almelo. Het was dan ook een beetje tegen de verhouding in dat Sportlust de leiding nam in de wedstrijd. Na een prima actie van Tim Spoor, die van buiten naar binnen kwam, kon broertje Simon Spoor van dichtbij de 1-0 binnen tikken. Net toen Sportlust iets beter in de wedstrijd kwam was daar de 1-1 van SV Almelo. Tim Roling ging de combinatie aan met spits Rolefes en schoot de bal bekwaam in de goal van Sportlust. Verder werden er aan beide kanten geen grote kansen gecreëerd en werd met 1-1 de kleedkamer opgezocht.

In de rust werden bij Sportlust een paar omzettingen gedaan, zodat het in de tweede helft beter zou staan. Dit resulteerde in de gehele tweede helft voor veel kansen aan Sportlust-zijde. Simon Spoor had direct na de thee een paar goede mogelijkheden om de Vroomshopers op voorsprong te schieten, echter zat het qua afronding niet mee in de tweede helft. Collega-spits Dennis Jozic zag een knappe kopbal via de binnenkant van de paal er net niet ingaan en Tim Spoor vond zijn Waterloo ook bij de keeper van SV Almelo. Echter kon er na 60 minuten wél gejuicht worden. Dennis Jozic werd diep gestuurd en werkte de bal vervolgens keurig af. Alleen zag de grensrechter van SV Almelo hier buitenspel in en werd de goal afgekeurd.

Twee minuten later hetzelfde verhaal aan Sportlust-zijde. Vijf minuten daarna was het bijna weer raak voor Sportlust. Dennis Jozic omspeelde de keeper en dacht binnen te schieten, echter werd de bal van de lijn gehaald en in de omschakeling scoorde SV Almelo de 2-1. Spits Rolefes legde de bal klaar voor Tim Roling die de bal ineens uit de lucht in de linkerbenedenhoek schoof. Totaal tegen de verhouding in kwam SV Almelo daardoor op een 2-1 voorsprong. Hierna bleven de Vroomshopers verslagen achter en was het SV Almelo dat een paar minuten het veldoverwicht terugnam.

Sportlust rechtte de rug echter en herpakte zichzelf weer. Aanval op aanval ging richting het doel van SV Almelo, maar het mocht niet baten. Of de voorzet was niet nauwkeurig genoeg of er werd niet goed afgewerkt door de voorwaartsen van de Vroomshopers. Sportlust had dan ook de hulp nodig van de keeper van SV Almelo die door miscommunicatie de bal zo voor de voeten van Dennis Jozic schoof. Die bedacht zich geen moment en lobte de bal keurig over diezelfde doelman in de verre hoek: 2-2.

Hierna was het Sportlust die de ene grote kans na de andere grote kans om zeep hielp. Het einde was in zicht, maar Sportlust trok nog één keer ten aanval. Toon van Dam bracht Dennis Jozic in stelling en deze ronde de bal goed af door over de keeper in de verre hoek te schieten, 2-3. Echter floot de scheidsrechter af toen de bal al het doel naderde. Een vreemde beslissing ten nadele van Sportlust.