Jolly Jumpers verliest nipt van Lekdetec Batouwe

Afgelopen woensdagavond ontvingen de dames van Jolly Jumpers de nummer 3 uit de competitie: Lekdetec Batouwe Basketbal uit Bemmel. De wedstrijd begon met goede energie van beide partijen en de scores gingen gelijk op. Zowel aanvallend als verdedigend werd er snel spel gespeeld en na het eerste kwart stond er een stand van 17-16 op scorebord in het voordeel van de Tubbergse dames.

Het tweede kwart liet Jolly Jumpers het verdedigend behoorlijk liggen waardoor Lekdetec op een voorsprong kwam en deze ook uit kon breiden. De felheid en werklust was bij de thuisploeg ver te zoeken en de Tubbergse meiden moesten het doen met een 25-39 achterstand in de rust.

Tijdens de rust werd er behoorlijk doorgesproken en dit resulteerde in een goed begin van de tweede helft. Er was veel vechtlust te zien, verdedigend zat het dicht en alle losse ballen waren voor de Tubbergse formatie. Na het derde kwart was de stand 40-52. In het vierde kwart werd, mede door luid gejuich van het aanwezige publiek, het gat met Lekdetec steeds kleiner. Helaas was het net niet genoeg en werd de eindstand 56 – 61. Een minimaal verschil van 5 punten in het voordeel van Lekdetec Batouwe Basketbal.

De volgende wedstrijd zal komende zondag om 17:30 uur gespeeld worden tegen de huidige nummer 5 uit de competitie, Dozy Den Helder.

Foto’s: sportfoto-oost