WVC Volley heren trekt in vijfsetter aan het langste eind

Met ups-and-downs, het kan vriezen en het kan dooien, soms zit het mee en soms zit het tegen…..dit beschrijft wel een beetje de wedstrijd van WVC Volley heren tegen Bovo heren 2 van afgelopen donderdagavond. Deze wedstrijd volgde vlot na de 3-1 verliespartij tegen koploper DIOS en de vraag was dan ook of de goede reeks weer opgepakt kon worden. Gelukkig was de volledige selectie weer compleet en kon er, op wat pijntjes na, weer alles gegeven worden. De wedstrijd die volgde kende een vreemd score verloop en beeld van de wedstrijd.

In de 1ste set begon Weghorst Makelaardij WVC Volley furieus aan de wedstrijd. Passing was meer dan in orde (toch een vraagteken na de wat mindere passing in de wedstrijd tegen DIOS), waardoor de aanval op alle posities in stelling kon worden gebracht. Tel daar bij op dat ook de servicedruk hoog was en je hebt het beeld van de set: WVC had volledig het initiatief, kon na hartenlust aanvallen en variëren in harde klappen en tactische ballen en een feestje vieren. De Bovo formatie liep al snel achter de feiten aan (14-5) en kwam er ook niet meer aan te pas in het vervolg: 25-15

De 2de set bleef de opstelling ongewijzigd en ook het beeld bleef hetzelfde. Bovo beet zeker wel meer van zich af, zaten beter in hun spel, maar ook WVC bleef goed spelen en pakte een kleine voorsprong: 7-5. Helaas sloeg dit in het vervolg 180 graden om. Hoewel de passing goed bleef, kregen de mannen van WVC de bal niet meer aan de grond bij de tegenstander. Bovo blokkeerde en verdedigde goed, passing werd een stuk beter en ook aanvallend werd elke bal in die fase genadeloos afgemaakt. Bovo bepaalde ook het tempo van de wedstrijd en liet zich verbaal ook horen: 8-19. Dit maak je niet meer goed en de set gaat dan ook ruim verloren: 12-25

Hoe zou dit doorwerken in de 3de set? Als De Hofnar-Bovo in dezelfde flow door zou gaan, dan zou het erg lastig gaan worden. WVC had inmiddels al wat gewisseld (Jarek Sobczynski voor Arnold Hilberink en Ruben de Koeijer voor Hans Gelten), maar zou anders verder moeten gaan. Verrassend genoeg pakte WVC bij de start van de set toch direct het initiatief. De nieuwe impulsen zorgden dat het beeld van set 1 weer terug was. De hele set was er een duidelijke voorsprong en leverde ook met ruime cijfers setwinst op: 25-18.

Dit ging ook in de 4de set verder. Het initiatief bleef bij WVC, ondanks dat Bovo weer beter ging spelen en de hele set door was er een gaatje van enkele punten: 20-16. Dit leek toch af te gaan op een 3-1 winst en 4 punten, maar de wisselvalligheid van de wedstrijd liet zich ook hier weer zien. Bovo richtte zich op, ging weer herrie maken en kwam in de flow van set 2. Ze pakte 7 punten op rij en liet dat ook niet meer glippen: 21-25.

De eerste 5-setter van het seizoen was een feit. Hierin lieten beide ploegen hun beste spel zien. Veel inzet en emotie zorgde voor mooie rally’s, waarbij de teams weinig voor elkaar onderdeden en 10 punten volgde op side-out: 5-5. Het was WVC Volley die aan het langste eind zou trekken. Er volgde een lange service-serie waarin Bovo de bal niet goed kon verwerken en kansen door WVC werden benut: 11-5. Het verzet was nu gebroken en winst van de 5de set en de partij was een feit: 15-7. De overwinning zorgt dat WVC zich bovenin de 3de divisie A blijft handhaven.

Foto’s: Arnold Hilberink.