Zaalvoetballers Excelsior’31 herpakken zich met overwinning op CFM/Transito

Na twee nederlagen op rij, hebben de zaalvoetballers van Excelsior’31 zich vrijdagavond herpakt met een knappe zege bij het sterke CFM/Transito. In Werkendam won de ploeg van coach Noël Oude Bennink met 1-4. Excelsior’31 wisselt door de overwinning van positie op de ranglijst met de Werkendammers. Het staat nu op de vijfde plaats in de Eerste Divisie.

Jan Borghuis (werk) en Maarten Postma (blessure) ontbraken, waardoor Cor Pongers toegevoegd werd aan de wedstrijdselectie. Voor laatstgenoemde betekende dit zijn debuut in de hoofmacht, in een wedstrijd waarin de thuisploeg het meeste balbezit had. De gastheren kregen de eerste kansen, maar keeper Willard Baan was een sta-in-de-weg voor de thuisploeg. De Rijssenaren hadden na het debacle in de vorige wedstrijd nog wat goed te maken, en deden dit met verve. Als een hecht collectief, onder aanvoering van keeper Willard Baan, nam het brutaal de voorsprong.

Een mooi opgezette aanval tussen Arnoud Baan en Tom Kamphuis werd door Tom Kamphuis binnengeschoten. Deze 0-1 stand leek ook de ruststand te gaan worden, maar de gastheren hadden veel overtredingen nodig. Vijftien seconden voor rust beging CFM/Transito haar zesde overtreding, wat Excelsior’31 een 10-meter-trap opleverde. Specialist Rik Harbers faalde niet en schoot Excelsior’31 op een 0-2 voorsprong.

Na rust zette CFM/Transito meer druk naar voren. Excelsior’31 ging hier goed mee om, maar liet zich gaandeweg te ver naar achteren drukken. Dit leverde ook een tegentreffer op (1-2). De thuisploeg leek er weer geloof in te hebben, maar de geoliede machine van Excelsior’31 was niet van slag. Niet alleen keeper Willard Baan speelde een sublieme pot, ook spelers als Serhat Sakru, Nikzad Mahbobi, en Arnoud Baan speelden een ijzersterke wedstrijd. Mahbobi bracht het verschil met de 1-3 weer snel naar twee doelpunten, waarna Arnoud Baan voor de 1-4 aantekende.

Met nog tien minuten zuivere speeltijd wisselde de thuisploeg haar keeper in voor een vijfde veldspeler. Hoewel Excelsior’31 hier tactisch niet sterk mee om ging, capituleerde het in deze fase niet. Ook niet nadat de thuisploeg twee ploeg minuten voor tijd een strafschop cadeau kreeg, waardoor Excelsior’31 met een verdiende 1-4 overwinning huiswaarts keerde. Excelsior’31 staat nu op een uitstekende vijfde plaats in de Eerste Divisie.