WVC Volley dames komt te kort tegen VCV

Afgelopen zaterdag moest Weghorst makelaardij WVC Volley DS1 tegen directe concurrent Heva VCV. Trainer Frank van den Noort gaf van tevoren aan dat dit de belangrijke potjes zijn. Hij kreeg zijn team scherp en er werd bij het inslaan ook direct fel gestart. Helaas iets te fel, waardoor er tussen beide teams al voor dat het fluitsignaal had geklonken genoeg frustratie was opgebouwd. Aan het begin van de set ging het gelijk op, maar vervolgens was het scoreverloop erg wisselend. Vanaf 10-11 nam VCV een voorsprong. Aan beide kanten waren er mooie aanvallen en zelfs libero Kira Schorn wist een bal te scoren. WVC wist vervolgens de ballen niet meer op te lossen en er werd niet meer gescoord. Fleur wist via de omloop nog de nodige bellatjes in te slaan, maar het was helaas niet genoeg. De set ging met 20-25 naar VCV.

In de tweede set was de wil er wel, maar kwam het er bij WVC niet uit. De uitvoering was matig en men kon ook geen druk leveren. Rallypasses werden onvoldoende aangedrukt en er werd steeds naar een grote achterstand gekeken. Ook deze set ging naar VCV met 16-25. Vanaf het begin van de derde set begon WVC scherp. Er werd servedruk geleverd en Marlijne ter Avest wist een ace te scoren. VCV keek direct tegen een 5-0 achterstand aan. De dames uit Wierden wisten hun niveau te halen en lieten beter volleybal zien. Er werd veel gescoord en er werd daarnaast slimmer gespeeld. Aan het eind van de set serveerde Loes Boone nog een ace, waardoor WVC op setpoint kwam. Marlijne ter Avest maakte het vervolgens af en de set ging met 25-14 naar Wierden.

De pass in de vierde set liep niet vlekkeloos. Frank van den Noort was daarom genoodzaakt om vroeg in de set, 2-6, al een wissel in te brengen. De wedstrijd begon slordig, maar op 9-9 was WVC Volley weer naast VCV. Vervolgens werd er wisselend gevolleybald met een aantal lange rally’s. Toch liep Wierden een aantal punten achter. Door een mooie aanval van Lisette Ottenschot en een ace van Myrthe Maris kwam Wierden weer bij en zelfs op voorsprong 19-18. Vervolgens werden er weer twee puntjes weggegeven.

Op dat moment werd er een fout gemaakt door het arbitrale duo, waardoor trainer Frank van den Noort zijn geduld verloor. Hij liet dit duidelijk weten en dit werd door de scheidsrechter afgestraft met een rode kaart. Dit betekende een punt cadeau voor VCV en opeens een achterstand van drie punten voor WVC Volley. Fleur Kleine Schaars wist nog een mooie omloopbal te scoren, maar het mocht niet meer baten. VCV deed wat het moest doen en strafte Wierden af voor de rode kaart. VCV pakte de set met 20-25 en daarmee de wedstrijd.

Foto’s: Jan van den Noort.