NEO walst met zevenklapper over Victoria’28

NEO kreeg zondag rode lantaarndrager Victoria’28 op bezoek en het liet vanaf het begin van de wedstrijd zien dat ze ondanks de stand op de ranglijst deze wedstrijd serieus nam. Al in de tweede minuut schoot Ron Spoler de bal buiten bereik van de doelman op de paal. Nog geen minuut later kon Max Brunninkhuis vrij aanleggen maar zijn schot miste snelheid. Dezelfde speler schoot in de vijfde minuut ongewild op de lat van zijn eigen doel na een vrije trap van de gasten en het zou enige tijd duren voordat Victoria’28 weer in de buurt van Bob Peterman zou komen.

In de zevende minuut was wel het raak; Bjorn Tijhuis stoomde op langs de vleugel en zijn voorzet werd op waarde geschat door Jochem Stam die prima voor zijn man kwam en bij de eerste paal de 1-0 binnen tikte. Neo bleef druk zetten op de tegenstander en besliste in een tijdsbestek van 15 minuten de wedstrijd.

In de 18e minuut werd Ron Spoler onreglementair binnen de 16-meter gestopt en de toegekende strafschop werd door Pascal van Berkum onberispelijk tegen de touwen gewerkt, 2–0. Zes minuten later de 3–0, Spoler bekroonde zijn goede wedstrijd door zelf in tweede instantie binnen te schieten. In de 24e minuut was het Pascal van Berkum die attent reageerde na een scrimmage, 4–0.

In de 32e minuut het hoogtepunt van de wedstrijd: Max Brunninkhuis komt aan de buitenkant op de rand van de 16 meter in balbezit en besluit tot een lob, de bal vliegt op geweldige wijze in de verste kruising in het doel, een prachtige 5 – 0. Neo bleef het duel domineren en kwam slechts nog één keer in problemen toen spits Boy Kamphuis een geweldige volley produceerde maar deze werd uitmuntend gekeerd door Bob Peterman.

In de rust werd afgesproken dat op dezelfde wijze doorgespeeld moest worden en dat ook de “nul” heilig werd verklaard. Het tweede deel van deze afspraak lukte aardig maar zoals meestal gebeurt met een dergelijke voorsprong was de concentratie gedeeltelijk weg. NEO kwam zowaar de eerste minuten nog onder druk te staan maar tot echte kansen leidde dit niet. De eerste doelgerichte actie van de tweede helft kwam in de 54ste minuut van Ron Spoler, hij schoot na een fraaie actie rakelings voorlangs.

NEO wisselde daarna binnen enkele minuten drie keer: Stijn Baars kwam voor Jochem Stam, Bas Smits voor Bjorn Tijhuis en Wout Deterd voor Jesse Keur. De wedstrijd kreeg, mede hierdoor, weer een opleving. Een mooie aanval werd met een dito schot van Max Brunninkhuis bijna tot doelpunt gepromoveerd maar de Enschedese doelman Mark de Jong redde met een katachtige reactie. Victoria mocht overigens deze “stand in” doelman dankbaar zijn want hij was het die hen behoedde voor “dubbele cijfers”.

In de 73e minuut leek Robin Oude Kamphuis eindelijk weer het doel te vinden, zijn kopbal ging echter rakelings voorlangs. Tien minuten later was het dan toch zover, Ron Spoler besloot een fraaie rush met een voorzet die door Rick ten Tusscher binnen werd geschoten, 6–0. Het slotakkoord was voor Stijn Baars, hij rondde goed voorbereidend werk van wederom Ron goed af zodat de eindstand 7–0 werd. De goed leidende scheidsrechter van der Velden besloot de wedstrijd hierna direct te beëindigen.