WVC Volley heren pakt z’n eerste volle winst

Afgelopen vrijdag speelden de heren van Weghorst Makelaardij WVC Volley tegen de heren van Webton Hengelo. En zoals dit seizoen al vaker voorgekomen is, kwamen de heren ook nu een tegenstander tegen wat qua ervaring niet onderdeed aan wat de heren zelf meenamen. Wegens werkomstandigheden kon coach Arjan Heuver niet beschikken over een brede selectie. Zo werd er donderdagavond maar getraind met 5 personen, en moest hij het in de wedstrijd ook doen zonder wisselspelers.

De wedstrijd werd begonnen en geëindigd met Peter als spelverdeler, Rik als diagonaal, Remco als libero, Ruben en Wiljen op buiten en Jaroslav en Daniël op het midden.  De 1e set begonnen de heren meteen fel. De servicedruk was hoog en het spelletje werd voorspelbaar aan de overkant. De aanvallers konden vrijuit slaan, en er werden een aantal blokjes meegepakt. Het resulteerde dan ook in een 25-16 overwinning. De tweede set kende dezelfde start, alleen begonnen de heren soms wat slapper te spelen. Webton mocht een aantal keer dichtbij komen, of zelfs een puntje voor staan, maar op de juiste moment was de concentratie er weer, en werd ook deze set gewonnen, 25-22.

De derde set was bijna een kopie van de tweede set. De heren namen direct weer een voorsprong, maar gaven deze ook vaak weer weg. Webton kwam vaker 1 of 2 puntjes voor, maar door sterk serverend optreden van met name Peter en Daniël, werd ook deze set uiteindelijk gewonnen met 25-21. Dan de 4e set, wederom een kans voor de heren om eens de volle buit binnen te halen. Met de boodschap vanaf de kant om geconcentreerd te blijven spelen, begonnen de heren deze set niet direct met een voorsprong. Tot 7-7 was het stuivertje wisselen, waarna Webton een voorsprong nam van 11-9. De servicedruk van eerder genoemde spelers ging flink omhoog en hier hadden de heren van Webton geen antwoord meer op. Er kon geen scorende aanvaller meer worden gevonden, en zo konden de heren van WVC Volley naar een simpele maar dik verdiende 25-13 winst uitlopen. De eerste 4-0 van dit seizoen was een feit, en de heren hopen dit zaterdag 8 december te herhalen, uitspelend bij Harambee.