Nipte overwinning SDO in Soest

Zaterdag speelde SDO de eerste zaalcompetitiewedstrijd van dit seizoen. Deze wedstrijd werd gespeeld tegen een onbekende tegenstander voor het net opnieuw samengestelde eerste team van SDO, namelijk De Eemvogels in Soest. Het eerste doelpunt viel al snel aan de kant van de tegenstanders, na een overtreding van een speler van SDO, 1-0. De Oranjehemden reageerden al snel met een afgemaakte doorloopbal waardoor er een 1-1 stand op het scorebord kwam te staan. Hierna werd duidelijk dat dit een spannende wedstrijd ging worden. De stand ging gelijk op, beide teams wisten geen gat te slaan dat groter was dan 1 doelpunt verschil.

Er werd veel geschoten aan beide kanten van de zaal, en deze leverden veel doelpunten op. Na een strafworp die werd benut door een speler van SDO was de stand opnieuw gelijk, 6-6. Enkele minuten later stond er 7-7 tussenstand op het scorebord. Toen ging het even niet zo makkelijk bij de tegenstanders en kregen de SDO’ers de gelegenheid om een gat van 2 te slaan, 7-9. Toch wisten de Eemvogels dichtbij te blijven, maar de Oranjehemden lieten de voorsprong niet meer afpakken. De ruststand was 9-11 in het voordeel van de ploeg uit het Oosten.

Na motiverende woorden van nieuwe coach Vincent Weghs gingen de Westerhaarders terug de wedstrijd in. Het eerste doelpunt liet een lange tijd op zich wachten. Beide ploegen verdedigingen sterk en de kansen werden niet benut, de bal vloog heen en weer door de zaal. Het eerste doelpunt viel uiteindelijk aan de kant van de thuisploeg. Ook het tweede doelpunt na rust werd gescoord door de ploeg uit Soest. Hierdoor kwam er opnieuw een gelijke stand van 11-11 op het scorebord te staan. Maar de Oranje-formatie liet de thuisploeg niet weglopen, de SDO’ers wisten drie keer op rij te scoren waardoor er een gat van drie doelpunten werd geslagen.

Beide teams scoorden daarna, maar de bezoekers uit Westerhaar wisten de voorsprong te behouden. Toch werd het in de eindfase van de wedstrijd nog weer erg spannend. Door twee extra minuten te spelen, werd het nagelbijten, de SDO’ers wisten de kansen niet meer af te ronden en de tegenpartij kreeg de kans om erg dichtbij te komen. De Eemvogels scoorden drie keer achter elkaar waardoor er een stand van 16-17 op het scorebord kwam te staan. Toch wist SDO de wedstrijd over de streep te trekken. Eindstand: 16-17.