SV Vasse met 4-0 onderuit bij SV Almelo

Op een grijze en grauwe dag stond de wedstrijd tegen SV Almelo op het programma. Vasse kon zich met een overwinning boven in de middenmoot nestelen maar verloor vandaag met 4-0. In de eerste helft was er weinig aan de hand voor de Vassenaren. Vasse creëerde een aantal goede kansen met goed voetbal. Sam Haarhuis kon na een goede actie vanaf de zijkant vrij op de keeper af, maar schoot helaas in het zijnet.

Na 30 minuten kwam Randy Pegge goed opzetten en werd er een 3 tegen 1 situatie gecreëerd. De bal kwam uiteindelijk bij Sam Haarhuis maar hij ontvang de bal niet goed en het moment was hierdoor verdwenen. Almelo was daarentegen vooral gevaarlijk via buitenspeler Mike Kerr, na 35 minuten omspeelde hij de verdediging maar vond onfortuinlijk de lat op zijn weg. In de 44e minuut kreeg Almelo een vrije trap aan de rechterkant van het veld. De bal kwam bij de tweede paal en werd in de verre hoek binnengekopt, dit betekende een ruststand van 1-0.

De goede eerste helft kon Vasse na rust geen vervolg geven. Bovendien kreeg Vasse al na 5 minuten in de tweede helft de 2-0 te verwerken. De linksbuiten van Almelo kreeg de bal vrij aangespeeld op de 16 en krulde de bal in de kruising. Almelo kreeg hierdoor vleugels en Vasse wist nauwelijks nog gevaarlijk te worden. Vasse gaf aan het einde van de wedstijd veel ruimte weg achterin en kreeg ook nog de 3-0 en 4-0 om de oren. Volgende week zullen de blauwwitten uit een ander vaatje moeten tappen wanneer BVV Borne op bezoek komt.