Niet groots FC Twente met moeite langs Jong AZ

Een niet groots spelend FC Twente heeft maandagavond met moeite in Alkmaar van Jong AZ gewonnen. Na een 0-1 ruststand, doelpunt van Ton Boere vier minuten voor rust, werd het uiteindelijk met hangen en wurgen 1-2 voor de ploeg van Pusic. Waar Jong AZ veel strijdlust toonde, oogde FC Twente futloos en inspiratieloos. Bijna geen enkel duel werd gewonnen en men kon moeilijk de bal in de ploeg houden.

Aitor probeerde het nog met afstandsschoten, maar vond of doelman Roggeveen op zijn weg of schoot over of naast. Vier minuten voor rust had FC Twente de hulp nodig van de achterhoede van AZ om op voorsprong te komen. Geklungel bracht Aitor in balbezit en met een rolletje kwam de bal bij de meegelopen Boere die wel raad wist om de bal in een leeg doel te schieten.

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spel van de Tukkers en opnieuw was Jong AZ het meeste in balbezit en dankzij Joëll Drommel bleef het lang 0-1. Tien minuten voor tijd dan eindelijk een aanval die erop leek. Bram bracht Boere op randje buitenspel in stelling, die speelde door op Matthew Smith en hij schoot zijn eerste doelpunt in FC Twente kleuren binnen. Terwijl iedereen dacht dat FC Twente door zou drukken, viel plotseling de 1-2. AZ talent Ferdy Druijf was de maker en de spanning was weer volledig terug. Met pijn en moeite trok uiteindelijk FC Twente aan het langste eind en staat nu weer in de top vijf van de eerste divisie, drie punten achter koploper GA Eagles.

Foto’s archief: sportfoto-oost