TOP verliest in en van Elburg

Voor TOP stond zaterdag de eerste zaalwedstrijd op het programma. Top had in de voorbereiding wisselende resultaten geboekt. De wedstrijd was in en tegen Elburg, geen onbekende ploeg voor TOP. Beide ploegen kwamen elkaar vorig jaar op het veld ook al tegen, toen was het TOP die twee keer wist te winnen. De wedstrijd stond onder leiding van dhr. van Garderen.

In de eerste paar minuten werd er makkelijk gescoord. Zo stond er na enkele minuten een 4-2 voorsprong op het scoreboord in het voordeel van Elburg. Hierna was er een periode waarin beide ploegen de korf niet wisten te vinden. Nadat Top de 4-3 en de 4-4 had gemaakt liep de wedstrijd weer gelijk op. Scores wisselden elkaar af, maar het was Elburg die telkens de voorsprong wist te scoren. Top wist bij een stand van 8-8 de korf opnieuw te vinden en kwam hierdoor langszij en wist zo ook de eerste voorsprong te pakken sinds de 0-1. Deze voorsprong kon niet worden uitgebreid en zo kwam Elburg weer op voorsprong. De scheidsrechter floot af bij een 10-9 stand in het voordeel van Elburg.

Na de rust was het Elburg die het initiatief nam en uitliep naar 14-9. Na deze 6-0 run probeerde Top het tij nog te keren met enkele wissels. Top kwam echter niet dichterbij dan 4 verschil en liep dus de hele 2de helft achter de feiten aan. Eindstand 19-15. Een slechte fase in de wedstrijd die aanvankelijk gelijk op ging, breekt de toppers dus uiteindelijk op.

Komende zaterdag speelt Top thuis tegen HHV uit Hollandsche veld. HHV wist haar eerste wedstrijd nipt te winnen. Op het veld verloren de toppers redelijk kansloos, dus de toppers zullen gebrand zijn om de eerste thuiswedstrijd tot een goed eind te brengen. Aanvang 17:15 uur.