Achterhoekderby kent geen winnaar

De Achterhoekderby tussen de driebandenspelers van het Haarlose HCR Prinsen en het Lochemse BC Bousema is zondagmiddag in Lochem in een remise geëindigd. Halverwege stond de ploeg van captain Ronny Hazewinkel nog op een 4-0 voorsprong dankzij overwinningen van Frans van Schaik en Wesley de Jaeger, maar in het tweede deel trokken Dick Jaspers en Eddy Leppens de stand weer gelijk.

Zowel Van Schaik als De Jaeger stonden vanaf het begin aan de goede kant van de score, waarbij de Amsterdammer zelfs een hoge score van 12 caramboles liet noteren. Even leek het erop dat Van Schaik het toch nog moeilijk kreeg toen zijn voorsprong halverwege van 20-10 bijna door Swertz teniet werd gedaan. De partij tussen De Jaeger en De Kleine ging in de eerste helft redelijk gelijk op, maar in het tweede deel maakte De Jaeger toch het verschil en won onbedreigd zijn partij. De Jaeger won in 33 beurten met 40-28 en Van Schaik met 40-31 in 32 beurten.

Eddy Leppens zorgde in het tweede deel van de wedstrijd ervoor dat de ploeg van Dinand Prinsen weer hoop mocht koesteren op een punt door in een mooie partij Stefan Galla met 31-40 in 19 beurten te verslaan. Op de andere tafel ontspon zich toen een mooi gevecht om de definitieve punten tussen wereldkampioen Dick Jaspers en Martin Horn die vorige in La Baule een wereldbekerwedstrijd had gewonnen. Bij de stand 17-18 produceerde de Nederlander series van 6, 8 en 4 caramboles en kwam daardoor op een 28-36 voorsprong en was het verweer van de Duitser gebroken. Met drie en één carambole ging Jaspers in de zeventiende beurt als eerste uit. Horn moest in de nabeurt nog tien caramboles maken, maar kwam niet verder dan twee.

Achteraf waren beide captains het wel met elkaar eens. In de eerste twee partijen was Bousema de bovenliggende partij, maar in het tweede deel ging dat naar HCR Prinsen. Maar er was ook een winnaar vertelde Dinand Prinsen na afloop en dat was het publiek dat vier mooie partijen hebben gezien. “Vooral de partij tussen Jaspers en Horn was van topklasse”.

Foto’s: Jaap Gönning

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer