Apollo 8 verrast in Zwolle; winst ook voor Eurosped en nipt verlies Set-Up’65

De volleybalsters van het Bornse Apollo 8 hebben zaterdagavond voor een daverende verrassing gezorgd door in Zwolle Regio Zwolle Volleybal op een 2-3 nederlaag te trakteren. De eerste set ging nipt met 26-24 naar de thuisclub maar de volgende twee sets waren voor de gasten met 18-25 en 22-25. Met een overwinning in de vierde set, 25-18, voor Regio Zwolle was een alles beslissende vijfde set nodig. Deze ging overtuigend met 10-15 naar de formatie uit Borne.

Eurosped kende deze zaterdagavond, na de nederlaag een week eerder thuis tegen Regio Zwolle, uit bij hekkensluiter Pharmafilter US geen enkele probleem. De ploeg van Jan Berendsen won vrij eenvoudig in drie sets, 16-25, 20-25 en 21-25 van de nieuwkomer uit Amsterdam.

Springendal Set-Up’65 verloor in eigen huis nipt van de huidige landskampioen Sliedrecht Sport met 2-3. In de eerste vier sets deden beide teams weinig voor elkaar onder (22-25, 25-21, 16-25, 29-27), maar in de vijfde set trokken de gasten uiteindelijk met 10-15 aan het langste eind.

Eurosped gaat aan de leiding met twintig punten uit acht gespeelde wedstrijden, drie meer dan Sliedrecht Sport, maar die heeft nog een wedstrijd tegoed. Set-Up’65 staat op een zesde plaats met elf punten, één meer dan Apollo 8. Pharmafilter US blijft laatste met twee punten uit acht gespeelde wedstrijden.

Foto’s archief: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer