AR Team Wilgenweard winnaar SANS Goldrush Survivalrace 2018

200 elitesporters zijn afgelopen zaterdag weer van start gegaan bij de SANS Goldrush Survivalrace. Start was op de atletiekbaan van Atletics in Nijverdal onder de startboog van Kievitsport. Na twee ronden lopen op de baan en over de graswal ontvingen de sporters de eerste envelop voor de Proloog. Rennend 3 verplichte punten halen in de omgeving van de mooie Regge en Kruidenwijk van Nijverdal.

Bij terugkomst op de atletiekbaan kreeg men de racekaart. En niet zomaar een racekaart, maar een mega gave grote racekaart in A0 formaat(!) gedrukt door Gemeente Hellendoorn en ontworpen door vormontwerp.nl. Gemindf*cked door de kaart staat de concentratie direct op scherp. Snel de eerste puzzels op de kaart oplossen en vertrekken naar het eerst volgende WP (Wisselpunt) per mountainbike.

Daar aangekomen bij motorclub MAC ‘de Holterberg’ kregen de deelnemers hun eerste echte survivalonderdelen voor hun kiezen. Mogelijkheden waren een run etappe, een run-step en een heuse survivalrun! Tijdens de survivalrun dienden de bikkels ook nog de hele ronde (6km) een 15kg zware boomstam mee te nemen! Sommigen gingen ook voor een nat pak om een CP (CheckPoint) te kunnen pakken. Nadat de drie onderdelen volbracht waren vertrokken ze weer per mountainbike naar de volgende WP locatie.

Na een barre fietstocht waarbij de sporters correct moesten navigeren over zandpaden, door bossen en over heidevelden, kwamen ze aan bij het Internationaal Brandweermuseum in Rijssen. Een prachtige locatie aan de rand van Rijssen bij een fantastisch mooi kasteel. Hier hadden de sporters weer keuze uit verschillende survivalonderdelen. Boogschieten (niet in het midden?!), Jerrycanloop, apenhang, swingover, of een loodzware brandslang gevuld met water verslepen. Als dat nog niet voldoende was had je nog de mogelijkheid om een master hardloopronde van 14km te volbrengen door de bossen en het centrum van Rijssen.

In het Centrum zat ook een verplicht punt die elke deelnemer moest pakken. Namelijk in de winkel van Hoofdsponsor SANS in Rijssen! Eerst opzoek naar een inklimtouw om een code af te lezen, hiermee kon men binnen in de winkel komen en moesten ze opzoek naar het CP kastje. Dan dwars door de prachtige winkel hun weg naar buiten zoeken waar ze verwend werden met een heerlijke versnapering.

Als slotstuk van de Goldrush volgde nog een Mountainbike etappe terug naar de Atletiekbaan in Nijverdal. Of een shortroute van 13km langs ingetekende coördinaten, of een longroute van 30km met de bekende routevormen waar je hersenen van gaan kraken! Een klokkenroute, een tandwielenroute(?), een husselroute(?) of een strippenroute waren de mogelijkheden.

Aangekomen op de atletiekbaan waar ze op tijd moesten binnen komen vóór de moordende deadline van 17:10, kregen de sporters nog twee zware hindernissen voor hun kiezen. Materieel van deze hindernissen kwamen uit de opslag van Pelipal Badmeubelen in Enter. Daarna volgde de laatste loop richting de Regge. Hier was de laatste Mega Gave Lange Apenhang van 40m over de Regge richting de Wilgenweard! FINISH !

VOLDAAN kwamen de sporters over de finish waarbij ze zich echte WINNAARS mogen noemen bij het volbrengen van een weer geslaagde editie Goldrush Survivalrace! Deze 11e editie is gewonnen door AR Team Wilgenweard, Ruud Blikman en Matthijs Imhof.

Foto’s organisastie goldrush: sportinbeeld.net

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer