Barcelona en Paris Saint Germain naar Internationaal U11-toernooi Quick ’20

Na 4 jaar intensief contact is het de organisatie van het Internationale U11 toernooi van Quick ’20 gelukt! 2 van de grootste topploegen van de wereld FC Barcelona Escola en Paris Saint Germain komen op zaterdag 1 en zondag 2 juni 2019 naar sportpark Vondersweijde voor het 8ste Internationale U11 toernooi van Quick ’20 Oldenzaal.

Barcelona Escola is de voetbalschool conform Barcelona model voor jongens en meisjes van 6 tot 12 jaar. Binnen de school worden de basis concepten van het voetballen geleerd om de kinderen voor te bereiden op het grotere werk maar alles en altijd op basis van de vaste waardes: tolerantie, respect, solidariteit, vriendschap, fair play, integratie, inspanning en plezier.

Topteams op Internationaal U11 toernooi 2019

Naast Barcelona en PSG die in nauwe samenwerking met Joer International en Ingrid de Croon naar Oldenzaal zijn gehaald zijn ook de topteams van de afgelopen edities weer aanwezig zoals oa: Ajax, PSV en Feyenoord. De Belgische top met o.a. RSC Anderlecht en Club Brugge en ook weer de Duitse topteams Bayer Leverkusen en FC Köln. Uit Engeland dit jaar Everton en uiteraard de vaste sterke scandinavische ploegen Kopenhagen, Helsinki, Nordsjaelland en Hammarby. Met de komst van Barcelona en PSG kan met recht gesproken worden dat Quick ’20 één van de sterkst bezette toernooien van Nederland organiseert.

Internationaal U11-toernooi Quick ‘20

Quick ’20 organiseert sinds 2012 jaarlijks het internationale jeugdtoernooi voor spelers onder de elf jaar. Op sportpark Vondersweijde spelen 28 teams uit heel Europa en verder. Naast de sportieve doelstellingen voor de teams streeft de organisatie er naar een verbindende rol te vervullen tussen de leiders van de teams, tussen de teams, vele Quick ’20-mensen en Oldenzaal. Zo vangen meer dan 120 gastgezinnen de ongeveer 340 spelers op voor de overnachtingen en zitten alle hotels en horecagelegenheden dat weekend vol om onder andere meer dan 70 begeleiders onder te brengen. Naast de organisatie-commissie staat een team van vele vrijwilligers waaronder 25 gastvrouwen klaar voor de ontvangst van de team en verzorgen deze per dag 800 lunchpakketten en 400 warme maaltijden (150 kilo pasta). ’s Avonds wordt er daarnaast op een ontspannen wijze in de binnenstad van Oldenzaal kennis gedeeld en nader kennis gemaakt tussen de trainers en leiders en ouders van de verschillende teams.

Erik ten Veldhuis (coordinator) “Het is elk jaar weer een hele grote maar ook een hele mooie klus om hier met een mooi team aan te werken. Ook de editie van 2019 belooft zeker ook met de komst van Barcelona en PSG weer super worden. Samen met alle vrijwilligers, sponsoren en gastgezinnen zal het weer een fantastisch toernooi worden”

Meer info check: http://www.u11tournament.com

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer