Benauwde overwinning BC Bousema

In een niet goed gespeelde wedstrijd heeft BC Bousema de punten in eigen huis weten te houden. Tegen ‘t Hartje van Wanrooy won de ploeg uit Lochem uiteindelijk niet onverdiend met 5-3. Na twee partijen keek de ploeg van Ronny Hazewinkel tegen een 1-3 achterstand. De partij tussen Wesley de Jaeger en Harrie van de Ven eindigde na een gelijk opgaande partij na 40 beurten in 40-40. Van de Ven ging als eerste uit en toen moest de man uit België nog vier caramboles maken. Ging het in de partij verschillende keren net mis, nu zorgde man uit België er voor dat hij een punt in huis hield. Op de andere tafel stond Frans van Schaik in een matige partij tegen Frank Martens vanaf het begin tegen een achterstand aan te kijken en verloor kansloos met 30-40 in 41 beurten.

Lange tijd zag het in het tweede deel van de wedstrijd er slecht uit voor de thuisclub. Stefan Galla stond halverwege tegen Martin Spoormans op een 14-21 achterstand en ook zijn broer Markus (foto) was toen niet opgewassen tegen Ad Broeders. Hier stond het na 23 beurten 11-21.

“Met name Markus bracht ons weer hoop op een gunstig resultaat. Dankzij series van zes, drie en vier caramboles kwam hij aan de leiding en gaf die niet meer af. Minder goed verging het Stefan Galla. Lange tijd liep hij achter de feiten aan maar met een goed slot bezorgde hij ons definitief de punten”, aldus de captain. Stefan Galla won in 49 beurten met 40-37 en Markus Galla deed het iets beter. Hij won in 45 beurten met 40-36.

Foto Markus Galla (archief): Jaap Gönning.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer