Blamage in eigen huis voor FC Twente tegen Jong Ajax: 2-5

FC Twente heeft zich vrijdagavond in eigen stadion geblameerd tegen Jong Ajax. Na een 1-3 stand bij rust verloor het dolende team van Marino Pusic meer dan verdiend met 2-5 van de jonge Amsterdamse formatie. De thuisclub begon wel goed aan de wedstrijd en kwam na zes minuten al op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Javier Espinosa.

Wie dacht dat FC Twente door zou drukken kwam bedrogen uit. Het verloor de controle over de wedstrijd en uit een hoekschop kopte Sven Botman (foto onder) twaalf minuten later de gelijkmaker binnen. Zeven minuten voor rust werd het zowaar 1-2 voor de Amsterdammers toen Sergino Dust een mooie aanval doeltreffend afrondde. Drie minuten voor rust werd de marge zelfs twee doelpunten door een doelpunt van Jurgen Ekkelenkamp.

Kort na de hervatting leek de spanning terug te komen toen Peet Bijen de achterstand verkleinde. Binnen vijf minuten was echter de wedstrijd beslist. Eerst scoorde Vacvlav Cerny uit een strafschop veroorzaakt door Brama, en een minuut later was het opnieuw Ekkelenkamp die zijn goede wedstrijd bekroonde met zijn tweede doelpunt. In blessure tijd kreeg Cristian Gonzalez een rode kaart voor een onnodige en zware tackle.

Foto’s: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer