Collectief Manderveen knokt zich naar punt tegen FC Het Centrum

In het eerste kwartier was het FC Het Centrum dat tegen Manderveen de lakens uitdeelde. Manderveen werd terug gedrongen. Na een drietal kansen voor de Enschedeërs kwamen zo langzaam aan de eerste kansen voor de roodhemden. Tom Wessels passeerde twee man en dribbelde alleen op de keeper af, hij besloot de bal te stiften maar deze ging rakelings over. Het spelbeeld was vermakelijk voor het publiek , door de ruimtes op het middenveld kregen beide teams het voor elkaar om verzorgd voetbal te laten zien. In de 33e minuut kreeg Rick Stopel de bal aan de voeten in de middencirkel, hij gaf een uitstekende pass op Tom Wessels. De explosieve spits bedacht zich geen moment en drukte dit keer succesvol af in de lange hoek. Manderveen had de tegenstander aardig onder controle en liet de bal makkelijk rond gaan en Het Centrum snakte naar de rust.

Na het bezoek aan de kleedkamer begon Het Centrum fel aan de 2e helft. In de 10 minuten na rust was Manderveen het even kwijt. Na een goede individuele actie van de rechtsbuiten uit Enschede kopte de spits de gelijkmaker binnen. Het Centrum drukte door en tot overmaat van ramp legde de scheidsrechter de bal op de stip na een uur voetballen. Stef Huistede kwam ongelukkig tenval met de spits en de scheidsrechter kende geen twijfel, dit buitenkansje werd met beide handen aan gegrepen door de jongens uit Enschede. Het Centrum kreeg nog een kans om de wedstrijd in het slot te gooien, maar door een uitstekende redding van ‘ El Broeki ‘ bleef Manderveen in de wedstrijd. Hiermee werd direct de mond gesnoerd van het uitpubliek die plaats hadden genomen achter de goal.

Na 70 minuten voetballen kreeg Manderveen weer grip op de wedstrijd. Debutant Kas Rikmanspoel kwam in het veld, die een uitstekende ontgroening beleefde. Een lange bal van Mark Haarhuis werd verlengd door de kopsterke debutant en kwam voor de voeten van Wout Wesselink, hij kreeg het voor elkaar om de bal bij Tom Wessels te krijgen. De spits liet de keeper voor de 2e keer kansloos en plaatste de bal in de lange hoek. Met nog 5 minuten op de klok werd het weer druk voor de neus Bram Korte. Door met 11 man sterk te blijven vechten tot de laatste minuut hield Manderveen een puntje over aan de wedstrijd.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer