Collectieve offday voor zaalvoetballers Excelsior’31

De zaalvoetballers van Excelsior’31 hebben vrijdagavond een zware nederlaag geleden in de Eerste Divisie. In eigen huis ging het met maar liefst 2-7 onderuit. In de thuiswedstrijd tegen ZVV Ede, waarin het normaal gesproken de punten zou moeten pakken, kenden de Rijssenaren een collectieve offday. De Rijssenaren staan nog wel op een zesde plaats, maar de verschillen met de teams daaronder zijn klein.

ZVV Ede net als Excelsior’31 een promovendus, begon het seizoen een stuk stroever dan de Rijssenaren. Met drie punten uit vijf duels bivakkeerde het op de achtste plaats. Excelsior’31 daarentegen stond er met negen punten een stuk beter voor. En met de thuiswedstrijd voor de boeg, kon Excelsior’31 bij winst een groot gat slaan. Op basis van de vorige thuiswedstrijden, waarin Excelsior’31 goed speelde, waren de verwachtingen hoog.

Zonder spits Arnoud Baan (schorsing) was de selectie compleet. Maarten Postma, Henk Lankamp en Gert-Jan Schultink waren wel van de partij, ondanks hun fysieke ongemakken. Dit alles mocht niet baten, want Excelsior’31 was vanaf minuut één geen schim van de ploeg eerder dit seizoen. Na twee minuten kwamen de bezoekers uit Ede al op een 0-1 voorsprong. Niet veel later voorkwam doelman Willard Baan (de enige met een voldoende deze avond) de 0-2 met een prachtige redding. Hierna kwam Excelsior’31 een aantal keren voor het doel van ZVV Ede, maar de bezoekers beschikten ook over een uitstekende sluitpost die een aantal keren de gelijkmaker kon voorkomen.

ZVV Ede had wel veel overtredingen nodig. Met als resultaat voor Excelsior’31: de eerste tien-meter-trap acht minuten voor rust. Rik Harbers schoot feilloos raak (1-1). Het moment voor de thuisploeg om door te drukken, want bij iedere overtreding van ZVV Ede mocht Excelsior’31 aanleggen vanaf tien meter. Excelsior’31 ging hier slecht mee om. Hoewel de arbitrage Excelsior’31 eenmaal benadeelde om niet te fluiten voor een overtreding van de bezoekers, kon Excelsior’31 het zichzelf verder aanrekenen dat het niet vaker profiteerde. Balverlies op momenten waar het niet mag gebeuren leidde vervolgens de 1-2 en 1-3 in. Excelsior’31 is vanaf dat moment de weg helemaal kwijt. Kort voor rust moet het op 2-3 komen, maar de lat en doelman staan een treffer in de weg.

Na rust veranderde het speelbeeld niet. Een ZVV Ede met passie en teaminzet tegen een inspiratieloos Excelsior’31. De bezoekers lopen verder uit, maar moeten even later twee minuten met een man minder spelen door een tweede gele kaart voor Youssef Hadi. Het duurt lang, maar Excelsior’31 profiteert van het overtal. Helaas lukt het Excelsior’31 niet om bij 2-4 de rug te rechten.

Met nog twaalf minuten zuivere speeltijd wisselt Excelsior’31 al vroeg haar doelman in voor een vijfde velspeler. Excelsior’31 mistte in deze situaties de geschorste Arnoud Baan, die doorgaans het eindstation is om af te drukken. Ook is het een speler die zijn team en het publiek op sleeptouw neemt, iets wat node gemist werd deze avond. ZVV Ede speelt het restant verder prima uit en loopt uit naar 2-7. Drie minuten voor tijd krijgt een tweede speler van ZVV Ede zijn tweede gele kaart, maar ditmaal weet Excelsior’31 dit overtal niet te benutten. Hiermee eindigde de wedstrijd en droop Excelsior’31 met een 2-7 verlies van het veld. Ondanks het verlies blijft Excelsior’31 nog steeds op een keurige zesde plaats staan.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer