Dames Dynamo trekken met 3-2 in Sneek aan het kortste eind

In Sneek mocht Dynamo dames proberen de huid zo duur mogelijk te verkopen tegen de nummer 2 van de eerste divisie A, VC Sneek. De Tubbergse dames legden bij vlagen uitstekend spel op de mat. De 3-2, in het voordeel van Sneek 2, die uiteindelijk op het scorebord verscheen was dan ook een goede afspiegeling van de wedstrijd. In vergelijking met de vorige wedstrijden kon Masu, na 2 maanden verblijf in Ghana, weer voor het eerst bij de Tubbergse hoofdmacht aansluiten.

Dynamo begon erg sterk aan de eerste set. Serverend legde Dynamo van meet af aan veel druk neer en dat te combineren met een sterke verdediging maakte dat Dynamo de bovenliggende partij was in de eerste set. De spelverdeelster kreeg de pass op maat en kon het spel uitstekend verdelen. Sneek gaf niet op en kwam dichter en dichterbij maar na een goed blok en een uitgeslagen bal van Sneek, was het eerste set punt binnen (24-26).

Van meet af in de tweede set kwam Dynamo in de problemen. Passend kregen de gasten het niet meer onder controle. Dynamo ging te geforceerd spelen en kwam de hele set niet meer onder de druk uit. Met 25-13 was het snel gelopen. Zeer knap werd de draad van de eerste set toch weer opgepakt waardoor het aanvankelijk in de derde set redelijk gelijk op ging. Halverwege de set kende Dynamo een uitstekende fase waardoor het gat werd geslagen. Op alle fronten was het weer dik voor elkaar en dat resulteerde in een 19-25 setwinst. Een 1-2 voorsprong.
Gewaarschuwd door wat er in de tweede set was gebeurd ging de jonge Tubbergse brigade vol vertrouwen de vierde set in. Maar alle waarschuwingen ten spijt, het werd een kopie van de tweede set. Zelfs de setstand was gelijk. De beslissing moest in de vijfde set vallen.

In de vijfde set werd het weer een echte wedstrijd waarin het alle kanten op kon. Sneek nam steeds een kleine voorsprong maar Dynamo leek aan het elastiek te zitten en trok de stand tot de 10 telkens weer gelijk. De goede serve van Sneek gaf uiteindelijk de doorslag. Dynamo kon het nu niet meer gelijk trekken en Sneek ging als winnaar van het veld (15-12).

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer